Perussuomalaisten Simon Elo: Britit eivät eronneet EU:sta tietämättömyyttään – päinvastoin

Eurooppa on pelastettava EU:lta, joka yrittää tasapäistää maanosan monimuotoiset kansallisvaltiot ja kulttuurit, sanoo kansanedustaja Simon Elo.

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo kirjoittaa Uuden Suomen blogissa uskovansa, että Iso-Britannia tulee pärjäämään EU-eron jälkeen.

– Alustavat arviot Brexitin jälkeen ovat jopa lupaavia ja eivät ainakaan sellaisia tuomiopäivän tummia pilviä, joita oli epäilty. Kauppojen myynti heinäkuussa oli parempaa kuin koskaan sitten vuoden 2002 heinäkuun. Työttömyysaste laski kuukausina ennen kansanäänestystä ja myös kuukausina sen jälkeen. Työttömyysprosentti on alimmillaan sitten vuoden 2005 eli noin viidessä prosentissa. Kuluttajamarkkinat vetivät hyvin kun kauppaa käytiin heinäkuussa 5,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Ei kuulosta kansalta, joka on shokissa kansanäänestyksen jälkeen, Elo kirjoittaa.

Sen sijaan hänen mukaansa pitäisi kysyä, pärjääkö Euroopan unioni.

– Väitetään, että britit päättivät erota EU:sta, koska he ovat tietämättömiä. Päinvastoin. Britit eroavat EU:sta, koska tietävät varsin hyvin mihin suuntaan unionia ollaan viemässä. Iso-Britannia yritti muokata EU:ta mieleisekseen useamman vuosikymmen ajan. Lopulta kärsivällisyys ja ymmärrys loppui.

Elon mukaan Suomi ei saa olla EU:n ajopuu. Eurooppa on hänen sanojensa mukaan pelastettava EU:lta, joka yrittää tasapäistää maanosan monimuotoiset kansallisvaltiot ja kulttuurit. Elo sanoo, että päivä, jolloin Britannian päätti EU-erosta, edustaa hänelle uutta Eurooppa-päivää.

– Uskon että jälkipolvet katsovat tätä aikaa samoin kuin me katsomme ihaillen sitä Iso-Britanniaa, joka vuosikymmeniä sitten pelasti koko Euroopan. Minulle ja lukuisille muille eurooppalaisille 23. kesäkuuta on uusi Eurooppa-päivä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt