Perussuomalaiset Nuoret peruivat pilapiirroskilpailun islamista – ”emme kommentoi”

Charlie Hebdo -iskujen jälkeen PS-nuoret totesivat olevansa huolestuneita sananvapauden tilasta.

Perussuomalaiset Nuoret tiedottivat myöhään keskiviikkoiltana nettisivuillaan lyhyesti, että ”Perussuomalaisten Nuorten tammikuussa käynnistämä pilapiirroskilpailu on peruutettu”.

Twitterissä PS-Nuorten tililtä todettiin, että ”emme kommentoi asiaa”.

Verkkouutiset kertoi pilapiirroskilpailusta 14. tammikuuta 2015. Järjestön tiedotteen mukaan ”aiheeksi valittiin viimeaikaisten tapahtumien valossa luonnollisesti islam”.

”On ryhdyttävä toimiin sananvapauden säilyttämiseksi, ja osoitettava terroristeille, että väkivallan käyttö on hyödytöntä ja että se vain kääntyy heitä vastaan”, PS-Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen totesi tuolloin kilpailun taustaksi.

Perussuomalaiset myös haastoivat muiden poliittisten nuorisojärjestöjen lehtiä mukaan julkaisemaan pilapiirroksia. Aiempi tiedote vaikuttaa nyt poistetun PS-Nuorten sivuilta.

Viime viikolla PS-Nuoret jo julkisti eräitä saapuneita piirroksia. Perjantaina järjestö twiittasi, että ”pilakuvakilpailuumme saapuu toinen toistaan upeampia teoksia, vieläpä yli puoluerajojen. Olemme otettuja. Huoli sananvapaudesta on yhteinen”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt