Perussuomalaiset: Helsingin asukkaiden katuturvallisuus on uhattuna – Poliisilla eri luvut

Helsingin Perussuomalaiset vaatii turvaamistoimia kaupunkilaisiin kohdistuvien uhkien vuoksi.

Perussuomalaisten mukaan kaupunkilaisten turvallisuudesta ei ole aikaisemmin tiedotettu systemaattisesti Helsingin kaupungin, poliisin tai HSL:n toimesta.

– Helsingin sisäisen turvallisuuden uusi haaste on muualta Helsinkiin tulleiden turvapaikanhakijoiden ja paperittomien henkilöiden hallitsematon kasvu. Näistä johtuvia arkipäivän haasteita kaupungin asukkaille ovat rajat ylittävän järjestäytyneen rikollisuuden muodot, joka näyttäytyy meille roimasti nousseina julkisissa välineissä tapahtuvina ryöstöinä ja varkauksina. Tämä rikollisuus kohdistuu tällä hetkellä päivittäin kaupunkimme asukkaisiin, Helsingin Perussuomalaiset sanoo tiedotteessaan.

– Helsinki ja sen asukkaat ovat uudessa tilanteessa, johon tämän hetkiset kaupungin päättäjät eivät ole kokonaisvaltaisesti vieläkään heränneet. Perussuomalaiset ovat erittäin huolissaan tilanteesta ja vaativat päättäjiltä sekä viranomaisilta nopeita toimenpiteitä helsinkiläisten arjen turvaamiseksi, perussuomalaiset sanoo.

Perussuomalaisten mukaan vuonna 2015 Helsingissä kirjattiin noin 75 000 rikosilmoitusta ryöstöistä ja varkauksista. Tällä hetkellä ilmoituksia on kirjattu poliisin järjestelmään jo 16 500. On siis odotettavissa, että näiden rikosten määrä ylittää tänä vuonna reilusti yli 100 000.

– Viranomaisilla on tiedossa kaupunkimme asukkaisiin päivittäin kohdistuvan järjestäytyneen rikollisuuden eli ryöstöjen ja varkauksien kasvaminen. Tällä hetkellä Helsinkiä riivaa muun muassa ammattimainen laukkuvarkaiden joukko, jotka iskevät päivittäin kaupunkimme asukkaiden kimppuun.

HSL:n on kiitettävästi ottanut vartijat valvomaan metron sen asemien turvallisuutta. Helsingin Perussuomalaiset vaativat samalla tavalla myös raitiovaunujen ja bussien turvallisuusvalvonnan nostamista, sillä tällä hetkellä tilanne esimerkiksi ruuhkaisissa raitiovaunuissa on siellä kulkeville tällä hetkellä suorastaan vaarallinen.

Niin ikään Helsingin Perussuomalaiset vaativat, että Rautatientorilla lähes kuukauden käynnissä ollut turvapaikanhakijoiden laiton leiri pitää lopettaa tai siirtää muualle virkamiesvoimin.

Poliisilla hieman eri luvut

Helsingin poliisin viralliset tilastotiedot kertovat toista kuin Helsingin Perussuomalaiset.

Perussuomalaisten mukaan vuonna 2015 Helsingissä kirjattiin noin 75 000 rikosilmoitusta ryöstöistä ja varkauksista. Poliisin tilaston mukaan Helsingissä ilmoitettiin vuonna 2015 tarkalleen ottaen 66 782 rikoslakirikosta (luvussa eivät ole mukana liikennerikokset) ja viime vuonna niiden määrä oli 70 874.

Varkauksia vuonna 2015 ilmoitettiin 17 862 kappaletta ja viime vuonna 17 769, eli ne ovat vähentyneet. Vastaavat luvut ryöstöissä olivat 412 ja 468.

Perussuomalaisten mukaan ”tällä hetkellä ilmoituksia ryöstöistä ja varkauksista on kirjattu poliisin järjestelmään jo 16 500”.

Poliisin tilaston mukaan rikoslakirikoksia on kirjattu kuluvan vuoden tammikuussa 4441, kun niitä viime vuoden tammikuussa oli 4853, eli rikoslakirikokset ovat vähentyneet viime vuoden tammikuuhun verrattuna 8,49 prosenttia.

Varkauksia on tammikuussa ilmoitettu 994, viime vuoden tammikuussa 987, eli lisäystä on 0,71 prosenttia. Vastaavat luvut ryöstöissä ovat 46 ja 33, eli ryöstöt ovat vähentyneet viime vuoden tammikuusta tämän vuoden tammikuuhun yli 28 prosenttia.

Niin ikään taskuvarkaudet ovat vähentyneet. Vuonna 2015 poliisi sai ilmoituksen 6449 taskuvarkaudesta ja viime vuonna 5784 ilmoitusta.

Viime vuoden tammi-helmikuussa ilmoitettiin yhteensä 807 taskuvarkautta. Kuluvan vuoden tammi-helmikuussa poliisi on saanut ilmoituksen 686 taskuvarkaudesta, eli vähennys on ilmeinen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt