X
SULJE MAINOS

Perussuomalainen älähti eduskuntakeskustelusta: On rasismia sanoa maahanmuuttokriittistä rasistiksi

PS:n kansanedustaja kysyy, mikseivät vasemmistopuolueet hyväksy maahanmuuttopolitiikan arvostelua.

Eduskunta kävi keskiviikkona ajankohtaiskeskustelua vihateoista ja rasismista Suomessa. Ensimmäisen puheenvuoron käytti Sdp:n Nasima Razmyar, joka oli asiasta tehdyn keskustelualoitteen ensimmäinen allekirjoittaja.

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Sampo Terho antoi tuen puolueiden allekirjoitusten uusimiselle rasismista vapaan yhteiskunnan julistukseen.

– Ketään ei syntyperänsä, uskontonsa tai poliittisen mielipiteensä takia saa koskaan, missään yhteydessä eikä tilanteessa saa asettaa toisen ylä- tai alapuolelle, eteen tai jälkeen. Mahdollisuuksien tasa-arvo on oltava ehdoton, samoin kuin keskinäinen kunnioitus, Sampo Terho sanoi.

Hänen mukaansa sisäministeri Petteri Orpon korostama ”itsestäänselvyys” on aivan oikea sana asiasta.

– Voin taata, että oma ryhmäni ja hallitus jota edustamme tunnustaa sen tinkimättömänä jakamattomana ja kaikille kuuluvana, Terho totesi.

Samaan aikaan perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio twiittasi arvostelunsa Nasima Razmyarin puheesta.

– Edustaja Razmyar aloitti eduskunnan rasismikeskustelun ylevin sanoin, mutta vaikutti tuomitsevan maahanmuuttokriittisen liikkeen rasismina, Ville Tavio kirjoitti.

Tavio totesi Petteri Orpon sanoneen oikein todetessaan, että voi olla kriittinen maahanmuuttoa kohtaan olematta rasisti.

– Mikseivät näin sano Sdp tai vasemmisto(liitto), Tavio kysyi.

– On myös rasismia syyttää maahanmuuttokriittistä rasistiksi. Rasismi-kortti ja liika poliittinen korrektius uhkaavat sananvapautta, hän twiittasi.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz sanoi olevansa huolissaan tuhansista nuorista miehistä, jotka tulevat jäämään laittomasti Suomeen ja elävät yhteiskunnan ulkopuolella.

– Mitä tämä tarkoittaa kansalliselle turvallisuudelle ja kansalaistemme turvallisuudelle?

Perussuomalaisten Ritva Elomaa kiitti Nasima Razmyaria aiheen ottamisesta esille. Elomaan mukaan kaikentyyppinen henkinen ja fyysinen loukkaaminen on väärin.

– Mutta jos tarkastelemme viime vuosina syntynyttä tyytymättömyyttä maahanmuuttoa kohtaan, on syynä muun muassa se, että monet eivät pidä oikeudenmukaisena sitä että pelkästään sosiaalisin perustein maahamme tulleet saavat sosiaalituet helposti verrattuna vuosikymmeniä pienellä palkalla kituuttaneeseen veronmaksajaamme, Elomaa sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt