Kansanedustaja Pertti Salolainen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Pertti Salolainen: Tiedustelulailla olisi saatettu estää Turun puukotukset

Kansanedustajan mukaan lainsäädännön ajantasaisuus on terrorismin torjunnassa äärimmäisen keskeistä.

Kokoomuksen kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen korostaa Turun puukkoiskun esitutkinnan valmistumisen myötä tiedustelulainsäädännön kiireellistä tarvetta.

Esitutkinnan mukaan epäillyn puhelimesta löytyi kuvia ja videoita Isisistä. Hän kertoi aloittaneensa Isis-materiaaliin tutustumisen kolme kuukautta ennen tekoja.

– Esitutkinta vahvistaa käsityksen siitä, että uudella tiedustelulainsäädännöllä olisi saatettu estää tämäkin tragedia. Asianomainen on kerännyt Isisiin liittyvää materiaalia tietokoneelleen ja puhelimelleen, ja viranomaiset olisivat voineet huomata vastaavanlaisen toiminnan ajoissa, Pertti Salolainen toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa terrorismin torjunnassa tiedustelulainsäädännön ajantasaisuus on äärimmäisen keskeistä. Useissa maissa on ehkäisty terrori-iskuja toimivalla tiedustelulla, ja siksi sen päivittäminen nykypäivään vastaamaan uusia turvallisuusuhkia on perusteltua.

– Tiedustelulainsäädännön lykkäämiselle ei ole nähtävissä olevia perusteita, ja lainsäädäntö on saatava valmiiksi jo tällä vaalikaudella. Turun tapaus osoittaa, että vastaavanlaiset tilanteet voisivat olla estettävissä uudella lainsäädännöllä, ja siksi jokainen päivä ilman uusia tiedustelulakeja luo periaatteessa uusia riskejä, Salolainen tuumaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt