Verkkouutiset

Pepin isästä tulee Etelämeren kuningas

Maailman vahvimman tytön Peppi Pitkätossun isä kokee uusimmassa versiossaan tittelin muutoksen. Näin on päättänyt Astrid Lindgrenin tytär Karin Nyman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Astrid Lindgrenin tunnetuimpiin hahmoihin kuuluva Peppi Pitkätossu täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Juhlan kunniaksi Ruotsissa julkaistaan uudet painokset Peppi-kirjoista. Uusissa kirjoissa Pepin isä ei ole enää neekerikuningas vaan Etelämeren kuningas.

Astrid Lindgrenin tyttären mukaan uudesta painoksesta muutetaan sana, joka on vahingoksi lapsille, mutta muuten tekstiä ei muuteta.

– Ajattelin pitkään että se on vain yksi sana, joka kuuluu menneeseen aikaan, ja saisi siksi olla. Mutta nyt olen muuttanut mieleni, Nyman sanoi Dagens Nyheterille.

– Kasvoin aikana, jolloin Ruotsissa asui vain valkoisia ihmisiä ja joka oli kaukana muista kansoista. Valitettavasti se on sana, jota käytetään nykyään ja se satuttaa ja siksi sitä ei voi enää käyttää Peppi-kirjoissa, 80 -vuotias Nyman perustelee.

Karin Nyman on osakas perheyritys Saltkråkanissa, joka omistaa oikeudet Astrid Lindgrenin tuotantoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)