Yhdysvaltain puolustusministeriön hallintorakennus Pentagon. LEHTIKUVA / AFP PHOTO/DOD/Master Sgt. Ken HAMMOND

Pentagon on hakkerien maalitaulu – päivittäin 36 miljoonaa murtoyritystä

Puolustushallintoa vastaan suunnataan myös valtavia palvelunestohyökkäyksiä.

Yhdysvaltain puolustusministeriöön vyöryy päivittäin jopa 36 miljoonaa sähköpostia, jotka sisältävät erilaisia haittaohjelmia, viruksia tai tietojen kalasteluyrityksiä.

Sähköposteja lähettävät niin terroristit, yksittäiset hakkerit kuin myös valtiolliset toimijat. Useimmat pyrkivät pääsemään käsiksi puolustushallinnon järjestelmiin ja salaiseksi luokiteltuun tietoon.

Vuoden aikana sähköposteja kertyy yhteensä noin 13 miljardia, kertoo Defence One. Pentagonin tietoturva on korkealla tasolla, minkä vuoksi suurin osa viesteistä ei koskaan päädy yksittäisten työntekijöiden sähköpostilaatikoihin.

Yhdysvaltain presidentin ja puolustusvoimien viestijärjestelmistä ja niiden tietoturvallisuudesta vastaa erillinen Defense Information Systems -virasto (DISA). Virasto kertoo työllistävänsä lähes 6000 siviiliä, 1500 asevoimien eri haarojen sotilasta sekä 7500 henkeä yksityisten alihankkijoiden kautta.

– On karu tosiasia, että meidän on onnistuttava joka kerralla. Toinen osapuoli tarvitsee vain yhden onnistuneen murtoyrityksen. Tällä hetkellä suurin osa hakkerointi- ja urkintayrityksistä tehdään sähköpostin välityksellä, DISA:n operaatiopäällikkö David Bennett toteaa.

Vuonna 2015 tehdyn arvion mukaan noin 85 prosenttia puolustusministeriön sähköpostitileille lähetetyistä viesteistä oli roskapostia tai sisälsi haittaohjelmia.

Pentagonia vastaan suunnataan myös usein valtavia palvelunestohyökkäyksiä, joiden voimakkuus on kasvanut vuosi vuodelta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt