Pohjois-Korean sotilaita paraatissa. KCNA

Pelko leviää Pohjois-Korean rajalla, ihmisiä ammuttu kuoliaaksi

Rajavartijat ampuivat salakuljettajia ja loikkausta yrittäneitä ihmisiä.

Pohjois-Korean Kiinan-vastaisella rajalla tapahtui Pohjois-Korean työväenpuolueen puoluekokouksen aikana useita loikkausyrityksiä ja salakuljetusoperaatioita, kertoo uutissivusto Daily NK.

Välikohtaukset tapahtuivat Pohjois-Pyeonganin maakunnassa maiden välisellä raja-alueella tammikuun alussa.

– Alueella sattui kaksi loikkausyritystä ja kolme salakuljetusoperaatiota, kertoo nimettömänä esiintyvä lähde.

– Pohjois-Korean rajavartijat ampuivat kolme ihmistä kuoliaaksi. Kaksi ihmistä on sairaalassa toipumassa ampumahaavoistaan. Maakunnan turvallisuusministeriö kuulustelee heitä myöhemmin.

Lähteen mukaan sotilaat joutuivat turvautumaan ampuma-aseisiin estääkseen loikkareita, jotka olivat juuri ylittämässä rajaa Kiinan puolelle.

Salakuljettajat saatiin kiinni sen jälkeen, kun he olivat tehneet kaupat ja yrittivät paeta paikalta. Sotilaat avasivat tulen estääkseen paon.

Lähteen mukaan sotilasviranomaiset ohjeistivat rajavartijoita toimimaan samalla tavalla myös jatkossa, koska ”ihmiset eivät ole enää maan kansalaisia syyllistyttyään laittomaan toimintaan”.

Sotilaille kerrottiin myös, että heidän pitää vartioida rajaa tarkasti, jotta koronavirus ei pääse leviämään Pohjois-Koreassa.

Ampuvälikohtauksissa mukana olleet sotilaat saivat toimintaansa liittyen kunniamaininnat.

Lähteen mukaan raja-alueella asuvat ihmiset pelkäävät aiempaa enemmän joutuvansa sotilaiden ampumiksi, jos he tekevät jotain väärää.

– Monet ihmiset osallistuivat salakuljetusoperaatioihin ja yrittivät loikata rajan yli Kiinaan puoluekokouksen aikana, koska he arvelivat viranomaisten olevan kiireisiä ja keskittyvän muihin asioihin.

– Suurien tapahtumien aikana on vain harvoin ampumavälikohtauksia, koska kukaan ei halua aiheuttaa meteliä. Mutta nyt kaikki ovat peloissaan, koska sotilaat ampuivat ihmisiä kuoliaaksi.

Lähde kertoo joidenkin ajatelleen, että viranomaiset ampuisivat vain pelotellakseen ihmisiä.

– Moni ei usko sitä todeksi, että sotilaat ampuivat ihmisiä kohti. Toiset ovat todenneet, että armeija ei ole enää entisensä, koska sotilaat ampuvat omia kansalaisiaan.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt