SAK:n toimitalo, jossa sijatisevat muun muassa AKT:n, PAU:n ja Merimies-unionin toimistot. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

PAU jatkaa lakkojaan

Laiton lakko postilajittelussa on heijastunut pieneltä osin myös postinjakeluun.

Viive koskee kirjeitä, päiväpostin mukana jaettavia lehtiä sekä markkinointilähetyksiä. Viive ei koske paketteja tai sanomalehtien varhaisjakelua.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU on aloittanut maanantaiyönä lisää laittomia lakkoja lajittelua tekevissä työpaikoissa Postissa Vantaalla, Liedossa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa.

– Olemme pystyneet hoitamaan valtaosan työstä lakosta huolimatta ja postinjakelu toimii. Tämän hetkisen arviomme mukaan valtaosa lähetyksistä saadaan asiakkaille luvatussa ajassa. Postia voi toistaiseksi lähettää normaaliin tapaan, sanoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että pieniä eriä mainoksia saattaa viivästyä noin vuorokaudella. Olemme pahoillamme kaikista asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvista haitoista.

Sanomalehtien varhaisjakeluun lakot eivät vaikuta.

PAU on ilmoittanut järjestävänsä lakkoja myös 3. – 4. syyskuuta. Toteutuessaan lakot voivat tämän hetkisen arvion mukaan vaikeuttaa lähetysten kulkua osittain eri puolilla Suomea.

– Teemme kaikkemme, että vaikutukset asiakkaillemme jäisivät mahdollisimman vähäisiksi ja lyhytaikaisiksi. Seuraamme tilannetta tarkasti koko ajan ja tiedotamme tarkentuvista arvioista säännöllisesti, sanoo Ainasoja.

Lakot eivät koske Postin palvelupisteitä. Häiriöt eivät koske rahtipalveluja tai varastopalveluja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt