X
SULJE MAINOS
VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari eduskunnan kansliatoimikunnan kuultavana huhtikuussa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Pauli Kiuru ihmettelee Tytti Yli-Viikarin perusteluja

Hyllytetty pääjohtaja väittää, että mediapaine oli syynä hyllyttämiseen.

Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) ei usko, että mediapaine olisi todellinen syy siihen, että Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on hyllytetty tehtävästään. Kiuru muistuttaa, että eduskunnan kansliatoimikunta teki huhtikuun 8. päivänä päätöksensä virkamieslain nojalla.

– Kansliatoimikunta päätti kuulemisen jälkeen pidättää pääjohtajan viralta eduskunnan virkamieslain 43 pykälän 2 momentin 1 kohdan perusteella krp:n esitutkinnan ajaksi, Kiuru toteaa.

Keskusrikospoliisi epäilee Yli-Viikaria törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta. Hänet on epäilyjen vuoksi hyllytetty tehtävästään.

Uutissuomalainen kertoi aiemmin perjantaina, että Yli-Viikari on valittanut hyllytyksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Yli-Viikari vaatii, että hallinto-oikeus kumoaa hyllytyspäätöksen lainvastaisena, velvoittaa eduskuntaa maksamaan palkan hyllytyksen ajalta sekä velvoittaa eduskunnan korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa asiassa.

– Käsitykseni mukaan tosiasialliset syyt ja perusteet ovat julkisuudessa asian pitkään jatkunut käsittely, kansalaispalaute ja median synnyttämä julkisuuspaine, Yli-Viikari toteaa.

Yli-Viikarin on nimittänyt tehtäväänsä eduskunta. Kiurun mukaan tavoitteena onkin saada erottaminen suuren salin äänestykseen.

– Siitä ei enää voi valittaa. Eduskunta nimittää ja eduskunta voi erottaa. Tarkastusvaliokunnan työ edistyy. Valiokunnan dokumentit tulevat julkisiksi käsittelyn päätyttyä, Kiuru toteaa.

Kiuru on eduskunnan tarkastusvaliokunnan jäsen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt