Paula Risikko. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Paula Risikko sote-alan kokeista: Viisaus voitti

Jatkossa opiskelija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton toimimaan sosiaali- ja terveysalalla.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) on tyytyväinen päätökseen, jonka mukaan mahdollisuus karsiviin soveltuvuuskokeisiin palautetaan sote-ammattilaisten opiskelijavalintoihin.

– Tämä on hyvä asia. Viisaus voitti, Paula Risikko tviittaa.

Mahdollisuus karsivan pääsy- tai soveltuvuuskokeen käyttämiseen ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnoissa palautetaan. Jatkossa opiskelija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton toimimaan sosiaali- ja terveysalalla.

Koulutuksen järjestäjät voivat hyödyntää mahdollisuutta jo kevään 2019 yhteishaussa.

Muutos palauttaa oppilaitosten mahdollisuudet pääsy- ja soveltuvuuskokeiden käyttöön sellaisiksi kuin ne olivat ennen kuin soveltuvuuskokeiden täysimääräinen hyödyntäminen opiskelijavalinnassa estettiin edellisellä hallituskaudella.

– Suomalaisten on voitava luottaa siihen, että sote-alalla työskentelee sitoutuneita ja osaavia ammattilaisia myös tulevaisuudessa. Oppilaitoksilla tulee olla mahdollisuus jättää valitsematta koulutukseen ne, jotka ovat selkeästi soveltumattomia vastaamaan esimerkiksi lasten ja vanhusten terveydestä tai turvallisuudesta.

– Korjaamme viime hallituskaudella tehdyn päätöksen ja palautamme soveltuvuuskokeet, toteaa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) tiedotteessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt