Verkkouutiset

Paula Risikko: Seurattavat uhkat ovat kasvaneet nopeammin kuin voimavarat

Sisäministerin mukaan hallitus haluaa yhä tehostaa terrorismin vastaista toimintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Viime vuosina seurattavien henkilöiden ja vierastaistelijoiden määrän nopeasta kasvusta aiheutuvat seurattavat uhkat ovat kasvaneet nopeammin kuin resurssit, sisäministeri Paula Risikko (kok.) toteaa Pohjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Hän listaa hallituksen budjettiriihessä esittämiä lisäpanostuksia terrorismin torjunnan toimenpiteisiin.

– Yhteensä vuodelle 2018 poliisille on osoitettu 44 miljoonaa euroa ja suojelupoliisille 6 miljoonaa euroa lisämäärärahaa. Rajavartiolaitokselle osoitettiin jo kehysriihessä 7,9 miljoonaa euroa, millä summalla vahvistetaan erityisesti itärajan valvontaa, Risikko kertaa.

Lisäksi on päätetty osoittaa 9 miljoonan euron lisämääräraha poliisin vaativien tilanteiden kaluston ja varusteiden lisäämiseen sekä operatiivisen suorituskyvyn ja kyberrikostorjunnan toimintakyvyn parantamiseen ja 0,5 miljoonaa euroa ennalta estävän toiminnan kehittämiseen.

Suojelupoliisin operatiivisen suorituskyvyn tehostamiseen osoitetaan 2,5 miljoonaa euroa. Lisäraha käytetään Paula Risikon mukaan terrorismia ja ääriliikkeitä koskevan tiedon hankintaan, käsittelyyn ja analyysiin sekä saatuihin tietoihin perustuvaan toimintaan, kuten terrorismin kohdehenkilöiden valvontaan.

– Turun toissaviikkoisten epäiltyjen terrorististen tekojen jälkeen turvallisuusviranomaiset ovat käyneet läpi niin jo tehtyjä toimia kuin sellaisia suunniteltuja toimenpiteitä, joiden toteuttaminen vaatii lisäresursseja, Risikko toteaa.

Terrorismin torjunnan toimenpiteet on jaettu ennaltaehkäisemiseen, paljastamiseen, estämiseen, häiriötilanteiden hallintaan sekä lainsäädännöllisiin keinoihin. Hallituksen budjettiriihessä esittämät lisäresurssit käytetään Risikon mukan näiden toimien toteuttamiseen

– Turvallisuus Suomessa ei synny ilman osaavia tekijöitä. Onneksi motivoituneita ja työlleen omistautuneita osaajia on, mutta tarvitaan rahaa heidän palkkaamisekseen, sisäministeri kirjoittaa..

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)