Verkkouutiset

Paula Risikko: Myös ruoka on osa turvallisuutta

Sisäministerin mukaan kotimaan ruokaturvallisuudesta on pidettävä huoli jatkossakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan Suomen maatalous kykenee normaalioloissa vastaamaan kuluttajien tarpeisiin varsin hyvin. Toimivalla ruokahuollolla turvataan riittävä ja turvallinen ravinnon saanti, sekä varmistetaan ravitsemuksen laatu.

– On kuitenkin tärkeää säilyttää kotimaisen maataloustuotannon osaaminen ja resurssit riittävällä tasolla, että tuotantoa pystyttäisiin lisäämään myös mahdollisissa poikkeusoloissa ja kriisitilanteissa, esimerkiksi tuontihyödykkeiden hankintavaikeuksissa, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Suomen huoltovarmuustoimenpiteiden lähtökohtana on Risikon mukaan kotimaisen elintarviketuotannon lisäksi EU:n sisämarkkinoiden toimivuus.

– Siksi eurooppalaisen toimintaympäristön säilyttäminen suotuisana ja EU:n maatalouspolitiikan reformissa onnistuminen ovat erityisen tärkeitä asioita.

Ruokaturvassa on hänen mukaansa kuitenkin kyse paljon muustakin kuin maataloudesta.

– Erityisen välttämätöntä on, että Suomen elintarvikeketjua tukeva logistinen järjestelmä ja infrastruktuuri ovat kestävällä pohjalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)