Kansanedustaja Paula Risikko LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Paula Risikko: Mikä on Suomen kanta Välimeren tilanteeseen?

Kokoomusedustaja muistuttaa Suomen toimivan EU:n puheenjohtajamaana.

Kokoomuskansanedustaja ja itsekin sisäministerinä toiminut Paula Risikko kyselee, mikä mahtaa olla EU-puheenjohtajamaa Suomen kanta Välimeren siirtolaistilanteen ratkaisemisessa. Risikko on jakanut Twitterissä Helsingin Sanomien jutun koskien EU-sisäministerien tiistaina pidettyä kokousta Luxemburgissa.

Kokouksessa käsiteltiin tilannetta Kreikassa sekä Saksan, Ranskan, Italian ja Maltan aloitetta väliaikaisesta ratkaisusta merestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden jakamiseksi. HS:n jutussa todetaan, ettei Suomi ole vielä kertonut, tukeeko se aloitetta.

”Siis mikä on Suomen kanta, joka kokouksessa esitetty? Pj-maana sellainen on täytynyt olla”, kyselee Risikko Twitterissä.

Asia nousi esiin myös eduskunnan kyselytunnilla toissa viikolla. Tällöin sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vahvisti väliaikaismekanismin rakentamisen olevan Suomen puheenjohtajakauden tavoitteena ja siihen etsitään nyt mukaan mahdollisimman monia jäsenmaita. Ohisalon mukaan Suomi miettii sitten myöhemmässä vaiheessa, onko lähdössä mukaan tähän mekanismiin.

Verkkouutiset yrittti tänään tavoitella sisäministeri Ohisalolta tuoretta kommenttia liittyen Risikon ulostuloon, mutta ministerin avustaja ilmoitti, ettei se ole tällä aikataululla mahdollista.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt