Paula Risikko. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Paula Risikko: Lypsävää lehmää ei kannata myydä

Valtion omaisuutta ei pidä myydä menojen kattamiseksi, toteaa Paula Risikko.

Kansanedustaja, eduskunnan puhemiehenä viime vaalikaudella toiminut Paula Risikko (kok.) tyrmää Antti Rinteen (sd.) hallituksen suunnitelman myydä valtion omaisuutta.

– Ei lypsävää lehmää kannata myydä, sanotaan meillä maalla. Ja jos meillä on tuottamatonta tai myymiskelpoista omaisuutta, niin miksi sitä ei Sipilän hallitus pistänyt ”lihoiksi”, kun kaikesta jouduttiin leikkaamaan, pitkäaikainen ministeri kysyy retorisesti Pohjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Uuden hallituksen ohjelman mukaan uusia ”kertaluontoisia tulevaisuusinvestointeja” katetaan myymällä valtion omaisuutta jopa kolmen miljardin euron arvosta.

– Kun omaisuus on myyty, niin se on sitten siinä. Saadut rahat pitäisi vähintäänkin sijoittaa tuottavasti. Nyt ei siltä näytä ollenkaan, Risikko toteaa.

Hallitus on päättänyt myös 1,2 miljardin euron pysyvistä menolisäyksistä, jotka rahoitetaan verotusta kiristämällä.

– Itse en ole verotuksen kiristämisen kannattaja, vaikka kiristykset kuulemma kohdistuvat nk. haittoihin. Usein se vain pakkaa olla, että kun verotusta kiristetään, kohdistuvat ne samoille henkilöille ja juuri vähävaraisimmille, Risikko kirjoittaa.

Kestävä talouskasvu ja työllisyys ovat Risikon mukaan ainoat keinot turvata suomalaisten hyvinvointi ja korkea osaaminen.

– Se tarkoittaa, että veroastetta ei saa nostaa ja velaksi eläminen pitää saada loppumaan. Tarvitaan myös tehokkaita toimia työllisyysasteen nostamiseksi 75 prosenttiin. Vain työstä ja yrittämisestä syntyy niitä verotuloja, joilla kestävästi rahoitamme palvelut.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt