Paula Risikko. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Paula Risikko: Täydennyskoulutus kaikkien opettajien oikeudeksi

Kokoomusedustajan mukaan opetusalan henkilöstö on epätasa-arvoisessa asemassa keskenään.

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko on jättänyt lakialoitteen opetusalan henkilöstön oikeudesta täydennyskoulutukseen.

Tällä hetkellä vain varhaiskasvatuksen henkilöstöllä on lakisääteinen oikeus osaamisen päivittämiseen. Risikon mukaan tilanne asettaa opetusalan henkilöstön epätasa-arvoiseen asemaan keskenään.

– Opetusalalla vain varhaiskasvatuksessa esimiehille, opettajille ja muulle henkilöstölle on säädetty oikeudesta täydennyskoulutukseen. Pidän tätä merkittävänä puutteena ja asiana, joka pitää yhdenvertaisuuden näkökulmasta pikimmiten korjata. Oikeus tulee olla kaikilla opettajilla, Risikko huomauttaa.

Paula Risikon mukaan nykyinen yleinen velvollisuus perehdyttää ja kouluttaa työntekijöitä ei ole riittänyt turvaamaan esimiesten ja opettajien koko uran aikaista perehdyttämistä ja jatkuvaa oppimista. Risikon lakialoitteessa varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjälle ja tuottajalle säädetään velvollisuus huolehtia kasvatus-, opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä esimiesten ammatillisesta osaamisesta ja kehittämisestä.

– Kasvatus-, opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä esimiesten osaamisen kehittäminen ei saa riippua työnantajasta. Jokaisella oppijalla on oikeus osaavaan opettajaan, Risikko toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt