Paula Risikko. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Paula Risikko: Järkyttäviä esityksiä terveyspalveluista

Kansanedustajan mukaan hallitus valmistelee kaikessa hiljaisuudessa yksityisen terveydenhuollon aseman heikentämistä.

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko on huolissaan, että hallitukselta on tulossa järkyttäviä esityksiä, joilla aiotaan ajaa yksityinen nurkkaan ja työterveyshuolto siinä samalla.

– Saadun tiedon mukaan (mm. Lännen Media 17.4.) pöydällä ovat mm. esitykset yksityisen hoidon ja tutkimuksen Kela-rahoituksen lopettamisesta, Kelan kuntoutustoiminnan siirtämisestä suunnitelluille hyvinvointialueille, lääkekorvausten poistaminen yksityislääkäreiden määräämistä lääkkeistä sekä matkakorvausten poistamisesta yksityiseen hoitoon tai tutkimukseen matkustamisesta, kirjoittaa Risikko blogissaan.

Risikko huomauttaa, että yksityisen hoidon ja tutkimuksen Kela-korvauksen poistaminen kohdistuisi juuri erikoislääkärien palveluja tarvitseviin potilaisiin eli juuri niihin palveluihin, joita julkisella ei o saatavissa.

-Kuvitteleeko hallitus, että tulevassa sotessa nämä palvelut hoituvat julkisena palveluna, vaikka ne eivät tähänkään asti ole hoituneet? Sitä paitsi soten resurssit tulevat edelleen vähenemään. Kuvitteleeko hallitus, että nämä erikoisasiantuntijat siirtyvät julkiselle sektorille?

Sama koskee myös esityksiä, joissa Kelan kuntoutustoiminta siirretään uusille hyvinvointialueille.

-Luuleeko hallitus tässäkin kohdassa, että nykyistä Kelan järjestämää ja rahoittamaa kuntoutusta tuottavat ammattilaiset siirtyvät hyvinvointialueille töihin, ja siten muka varmistettaisiin kuntoutuspalvelut? kysyy Risikko.

Risikko huomauttaa, että ”lääke- ja matkakorvausten poistoesitykset yksityislääkärin (siis myös monen työterveyslääkärin) määräämistä lääkkeistä ja yksityisen hoidon ja tutkimuksen matkoista ovat erityisen järkyttäviä.”

-Ne viimeistään paljastavat hallituksen ideologiaperusteisen yksityissektoriallergian, mikä on todella vakava ja vertaansa vailla.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt