Paula Risikko ja Kai Mykkänen uusiksi ministereiksi

Kalle Jokinen valittiin kokoomuksen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi.

Kokoomuksen puoluehallitus ja eduskuntaryhmä valitsivat tiistaina kokouksissaan uusia ministereitä ja ryhmän johtoa.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi valittu sisäministeri Petteri Orpo siirtyy valtiovarainministeriksi. Paikan jättää Alexander Stubb.

Myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka jättää paikkansa.

Opetus- ja kulttuuriministerinä jatkaa Sanni Grahn-Laasonen.

Uudeksi sisäministeriksi valittiin Orpon esityksestä eduskunnan varapuhemies Paula Risikko.

Uudeksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi valittiin kansanedustaja Kai Mykkänen.

Kansanedustaja Kalle Jokinen nousi kokoomuksen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi.

Ylihärmäläinen terveystieteiden tohtori Paula Risikko, 56, on ollut kansanedustaja vuodesta 2003. Hän oli peruspalveluministeri 2007-2011, sosiaali- ja terveysministeri 2011-14 ja liikenne- ja kuntaministeri 2014-15 – eli hän tavallaan palaa jatkamaan kahdeksan vuoden ministerin tehtäviä vuoden tauon jälkeen. Risikko pääsi 2014 toiselle kierrokselle 2014 kokoomuksen puoluekokouksessa puheenjohtajavaalissa.

Kai Mykkänen, 36, on ensimmäisen kauden kansanedustaja Espoosta. Kokoomuksen nuorten liiton entinen puheenjohtaja on valtiotieteiden maisteri ja toiminut Elinkeinoelämän keskusliiton johtajana. Venäjä-asiantuntija Mykkänen oli Alexander Stubbin kampanjapäällikkö tämän pyrittyä touko-kesäkuussa jatkokaudelle kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Orimattilalainen poliisi-kansanedustaja Kalle Jokinen, 54, tuli eduskuntaan 2009. Viime vaalikaudella hän oli liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja tällä kaudella valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt