Verkkouutiset

Paula Risikko HS:ssa: Sote ensin, sitten aluehallinnon rustaaminen

Varapuhemies Paula Risikko (kok.) perää Helsingin Sanomissa ratkaisua siitä, tehdäänkö nyt yhdessä rytäkässä aluehallinto- ja sote-uudistus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko vaatii hallitukselta pikaista ratkaisua siitä, keskitytäänkö nyt sote-uudistukseen, joka on hänen mielestään kiireisin hanke vai tehdäänkö samassa rytäkässä niin sote-uudistus kuin valtava aluehallintouudistuskin.

– Nyt on päätettävä, teemmekö aluehallintouudistuksen ihan oikeasti. Se olisi isompi juttu kuin nyt puhuttu hanke. Se olisi megalomaaninen juttu, hän sanoo.

Risikon havittelemassa aluehallintouudistuksessa ei katsottaisi ainoastaan avien ja elyjen tehtäviä, vaan silloin katsottaisiin läpi myös valtion keskushallinto, jolla on vaikutusta aluehallintoon.

– Lisäksi pitäisi katsoa perusteellisesti läpi myös kuntien tehtävät. Ei voi ajatella, että otan sieltä yhden siivun, tuolta toisen ja sitten yhden askeleen. Niin ei voi tehdä, hän sanoo.

Toinen varteenotettava vaihtoehto hänen mielestään on se, että nyt keskitytään vain soteen ja jätetään aluehallintouudistus seuraavaan vaiheeseen.

– Minun mielestäni soten pitäisi olla edellä. Se pitäisi saada kuntoon ja jättää aluehallinnon rustaaminen myöhempään vaiheeseen.

– Sotessa on niin paljon tekemistä, että minun mielestäni se pitää laittaa ensin kuntoon. Eivät kansalaiset ole valittaneet, että meidän aluehallintomme ei toimisi kunnolla. Sote vaikuttaa meidän jokapäiväiseen elämäämme, Risikko sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)