Pätkiikö puhelimesi? Näin kuuluvuutta voi parantaa

Kännykän kuuluvuutta ja mobiililaajakaistan toimivuutta kotona voi merkittävästi parantaa yksinkertaisilla teknisillä ratkaisuilla.

Viestintävirasto on julkaissut keskiviikkona opastusvideot matkaviestinverkon kuuluvuuden parantamiseksi. Voit katsoa videot tästä ja tästä.

Kännykän kuuluvuuteen ja mobiililaajakaistan toimivuuteen on helppoja parannusratkaisuja, viestintävirasto kertoo tiedotteessaan

Viestintäviraston ja teleyritysten kanssa yhteistyössä tehdyillä videoilla annetaan kolme vinkkiä ratkaisuista, joilla kännykän ja mobiililaajakaistan saa toimimaan kotioloissa.

Viestintäviraston mukaan joskus riittää jo se, että kännykkää käytetään siellä, missä kuuluvuus on paras, yleensä lähellä ikkunaa. Laajakaistan saa puolestaan toimimaan paremmin, kun hankkii kotiin mobiilireitittimen ja sijoittaa sen lähelle ikkunaa. Mobiilireitittimen avulla kotiin saa langattoman laajakaistaverkon.

Erillinen pöytäantenni parantaa kuuluvuutta

Jos päätelaitteen sijoittaminen ei riitä parantamaan kuuluvuutta, neuvoo viestintävirasto hankkimaan kotona käytettäväksi puhelimeksi GSM-pöytäpuhelimen. Sekä GSM-pöytäpuhelimen että laajakaistan käyttöön tarkoitetun mobiilireitittimen kuuluvuutta voi vielä parantaa erillisellä pöytäantennilla.

Säänkestävän pöytäantennin voi panna myös ulos ikkunapellille, jolloin kuuluvuus paranee yleensä vielä enemmän.

Jos näilläkään keinoilla ei saada kuuluvuutta, kannattaa hankkia ulkoantenni, joka asennetaan yleensä talon katolle. Ulkoantenni yhdistetään antennikaapelilla joko GSM-pöytäpuhelimeen tai mobiilireitittimeen. Ulkoantennin asennuksessa kannattaa käyttää ammattilaista.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt