Paperikone PK3 Stora Enson paperitehtaalla Varkaudessa. LEHTIKUVA / STEFAN HOLMSTRÖM / SPT

Paperialalle toinen työnseisaus tammikuun lopussa

Ammattiliitto Pron hallitus päätti toisestakin viikon mittaisesta työnseisauksesta paperiteollisuuden sopimusalalla.

Ammattiliitto Pro on päättänyt järjestää paperialalle toisenkin työnseisauksen, joka alkaa 31. tammikuuta ja päättyy 7. helmikuuta. Aiemmin päätetty työnseisaus alkaa 17. tammikuuta ja päättyy 24. tammikuuta.

Lakot koskevat kaikkia paperiteollisuuden toimihenkilötyötä tekeviä asiantuntijoita, ja niihin osallistuu lähes 3 000 toimihenkilöä. Lisäksi kaikkia sopimusalan työtehtäviä koskeva ylityökielto on voimassa toistaiseksi.

– Toteutuessaan lakot pysäyttävät monia toimintoja ja johtavat tuotannon alasajoon, arvioi paperiteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanov Ammattiliitto Prosta.

Hänen mukaansa liiton palkkatavoitteet paperialan toimihenkilöille, esimiehille ja asiantuntijoille ovat kohtuullisia ja yleisen linjan mukaisia.

– Haasteellisten vuosien jälkeen alan kannattavuus on erinomaista. Alan tuloskunnon perusteella yritysten voiton tekijöistä jokainen on ehdottomasti ansainnut palkankorotuksensa, hän arvioi.

Pro on esittänyt paperiteollisuuden palkankorotusmalliksi kaikille kuuluvaa yleiskorotusta ja sen lisäksi paikallisesti sovittavaa erää. Jos erästä ei saada työpaikalla sovittua, se jaettaisiin kaikille tasasuuruisena yleiskorotuksena. Näin luottamusmies voi järjestön mukaan varmistaa prolaisten tasapuolisen kohtelun.

– Tämä tavoite ovat meille erittäin tärkeä, koska monista muista työehtosopimuksista poiketen alalla ei ole yhteistä palkkausjärjestelmää, jonka kautta palkankoroukset kohdistuisivat tasapuolisesti kaikille Pron jäsenille, huomauttaa Uschanov.

Ammattiliitto Pron ja Metsäteollisuus ry:n työriidan sovittelu jatkuu sunnuntaina 14. tammikuuta valtakunnansovittelijan toimistossa Bulevardilla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt