Taistelupanssarivaunun piippu erottuu roskakasasta. / RoCA MND

Panssarivaunut piilotettiin roskakasaan – suurharjoitus Taiwanissa

Valmiusharjoituksessa osa ajoneuvoista naamioitiin työmaakoneiden näköiseksi.

Taiwanin asevoimat on harjoitellut viime päivinä järjestetyssä valmiusoperaatiossa taistelua asutuskeskuksissa.

Maan asevoimien julkaisemissa kuvissa sotilasajoneuvoja on naamioitu poikkeuksellisen kekseliäillä tavoilla. Muun muassa sillan alle sijoitettuja M113-miehistönkuljetusvaunuja on piilotettu köynnöskasvien ja muun kasvillisuuden lomaan ja taistelupanssarivaunuja metalliromukasojen alle.

Monien panssariautojen kylkeen kiinnitettiin räikeän keltaisia levyjä, joilla jäljiteltiin nostureiden ja muiden työmaa-ajoneuvojen ulkoasua.

Taiwanin puolustusvoimien tiedottaja Shih Shun-wenin mukaan sotilaita oli kehotettu käyttämään hyödykseen kaupungista löytyviä rakenteita, kasvillisuutta ja muita erityispiirteitä. Viiden päivän valmiusharjoituksessa oli mukana myös ilma- ja merivoimien yksiköitä.

Taiwanin ja Kiinan väliset jännitteet ovat kasvaneet syksyn mittaan. Kiinan kansanarmeija julkaisi aiemmin provokatiivisena pidettyjä kuvia maihinnousuharjoituksen komentohuoneesta, jonka keskelle oli pystytetty tarkka pienoismalli Taiwanin saaresta.

Kiina on vahvistanut lähialueella sijaitsevia tukikohtiaan uusilla asejärjestelmillä ja venäläisvalmisteisilla S-400-ilmatorjuntaohjuksilla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt