X
SULJE MAINOS
Panssarivaunu siirrettiin pois heinäkuussa 2015. / Panzer Picture / Youtube

Panssarivaunu löytyi kellarista, kovat sakot harkinnassa

Pohjois-Saksassa takavarikoitu sotilaskalusto voi päätyä museoihin tai tuhottavaksi.

Toisen maailmansodan aikaista sotilaskalustoa kellarissaan säilyttänyttä 84-vuotiasta miestä voi uhata jopa 500 000 euron sakko ja ehdonalainen rangaistus Saksassa.

BBC:n mukaan syyttäjä ja puolustusasianajaja neuvottelevat parhaillaan tilanteesta. Miehen epäillään rikkoneen sotilasaseiden valmistusta, kuljetusta ja myyntiä koskevaa Kriegswaffenkontrollgesetz-lainsäädäntöä.

Pohjois-Saksan Heikendorfissa asuvan eläkeläisen kellarista löydettiin vuonna 2015 Panzerkampfwagen V Panther -panssarivaunu, ilmatorjuntatykki, torpedo ja muita aseita. Kohteet kuljetettiin pois armeijan avustuksella.

Miehen asianajaja kertoo saaneensa yhteydenoton amerikkalaiselta museolta, joka olisi kiinnostunut historiallisen panssarivaunun hankkimisesta. Monet keräilijät ovat ilmaisseet kiinnostuksensa rakennuksesta löytyneisiin rynnäkkökivääreihin, pistooleihin ja muihin kohteisiin.

Mies on vedonnut siihen, että suurin osa aseista ei ole enää toimintakuntoisia. Myös panssarivaunu ostettiin romumetallina. Die Weltin mukaan hän olisi valmis hyväksymään 50 000 euron sakot.

Tuomioistuimelta odotetaan ratkaisua elokuun aikana.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt