Sähköautoille ennustetaan 15 prosentin markkinaosuutta ensi vuonna Euroopassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Panasonic aikoo rakentaa suuren akkutehtaan Norjaan

Sähköautojen myynnin odotetaan lisääntyvän nopeasti Euroopassa.

Japanilainen elektroniikkalaitteiden valmistaja Panasonic aikoo Financial Timesin mukaan perustaa akkutehtaan Norjaan pyrkiessään lisäämään liiketoimintaansa eurooppalaisten autonvalmistajien kanssa.

Yhtiön on tarkoitus lähiaikoina suunnitella akkutuotantoa yhteistyössä norjalaisten öljy- ja kaasuyhtiö Equinorin ja alumiiniyhtiö Norsk Hydron kanssa.

Panasonicilla on kokemusta maailman suurimman akkutehtaan johtamisesta autonvalmistaja Teslan kanssa Nevadassa, mutta toistaiseksi yhtiöllä on vain vähän jalansijaa Euroopassa, missä useat yritykset kuten Tesla rakentavat itse tehtaita.

Akkujen kysynnän odotetaan kasvavan nopeasti sähköautojen myynnin lisääntyessä, ja niiden osuuden Euroopan markkinoista ennustetaan nousevan 15 prosenttiin ensi vuonna.

Norjalla etuina ovat FT:n mukaan sähkön tuottaminen lähes kokonaan vesivoimalla ja maailman kehittyneimmät sähköautomarkkinat. Syyskuussa melkein kaksi kolmasosaa maassa myydyistä uusista autoista käytti voimanlähteenään yksinomaan sähköä.

Suunniteltavan tehtaan kapasiteetista päätetään vasta myöhemmin, mutta Panasonicin mukaan kokoluokka voisi olla jopa Nevadan gigatehtaan tasolla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt