Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti ylityökiellosta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

PAM päätti laajasta ylityökiellosta

Palvelualojen ammattiliitto valmistautuu poliittisiin lakkoihin ja muihin työtaistelutoimenpiteisiin.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti kaikkia aloja koskevasta ylityökiellosta, jonka alkamisajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

PAM kertoo tiedotteessaan laajentavansa työtaistelutoimenpiteitä, jos hallitus ei peru esitystään keventää irtisanomissuojaa alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä.

– Ylityökielto koskee kaikkia PAMin sopimusaloja. Valmistaudumme myös poliittisiin lakkoihin ja muihin työtaistelutoimenpiteisiin yhteistyössä muun ammattiyhdistysliikkeen kanssa, kertoo PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

Työpaikoilla ollaan Selinin mukaan ”suuttuneita maan hallitukselle”.

– Työpaikoilla valmistellaan toimenpiteitä, joilla työntekijät haluavat näyttää maan hallitukselle, ettei irtisanomissuojan heikentäminen käy palvelualojen työntekijöille, Selin toteaa.

Selin on huolissaan pienten yritysten vetovoimasta suhteessa suuriin yrityksiin, mikäli maan hallituksen suunnitelmat toteutuvat. Muutenkin hän pitää hallituksen toteuttamaa poliittista linjaa eriarvoistavana.

– Hallitus toteuttaa politiikkaa, joka kurjistaa palkansaajien ja erityisesti naisvaltaisten alojen työntekijöiden hyvinvointia. Irtisanomissuojan heikentäminen vaarantaa entisestään työntekijöiden oikeuksia, työsuhdeturvaa ja lisää epävarmuutta. Nyt hallitus asettaa myös yritykset eriarvoiseen asemaan, sanoo Selin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt