X
SULJE MAINOS
Kasvihuoneita ravintola Yes Yes Yes:n edustalla Helsingin Punavuoressa lokakuun lopulla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Palveluiden liikevaihto ja tuotanto pahasti alamaissa

Heikoimmin toimialoista kehittyi syyskuussa majoitus- ja ravitsemistoiminta.

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto laski Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 9,7 prosenttia vuodentakaisesta. Elokuusta liikevaihto kasvoi kausitasoitettuna 0,3 prosenttia.

Palvelutuotanto eli volyymi, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, laski samaan aikaan 6,7 prosenttia.

Päätoimialoista heikoimmin kehittyi majoitus- ja ravitsemistoiminta, jossa liikevaihto laski 25,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Palvelualojen suurimman toimialan eli kuljetuksen ja varastoinnin työpäiväkorjattu liikevaihto laski 22,1 prosenttia vuodentakaisesta. Laskussa oli myös taiteet, viihde ja virkistys -toimialan liikevaihto 21,3 prosenttia.

Hallinto- ja tukipalvelutoiminnan väheni 10,7 prosenttia ja ammatillinen, tieteellinen sekä tekninen toiminta 3,2 prosenttia. Muu palvelutoiminta vöheni vain 2,9 prosenttia.

Positiivisin kehitys koettiin kiinteistöalan toiminnassa, missä liikevaihto kasvoi 2,7 prosenttia vuodentakaisesta. Myös informaation ja viestinnän toimialalla liikevaihto kehittyi syyskuussa positiivisesti ja ylsi 2,3 prosentin kasvuun vuotta aiemmasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt