X
SULJE MAINOS
Kuljetuksen ja varastoinnin toimialalla liikevaihto laski kuluvan vuoden elokuussa 15,0 prosenttia ja volyymi 17,6 prosenttia vuoden 2019 elokuusta. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Palveluiden liikevaihto ja tuotanto kasvussa

Liikevaihto ja volyymi ovat kuitenkin edelleen jäljessä vuoden 2019 elokuusta.

Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto nousi kuluvan vuoden elokuussa 9,7 prosenttia viime vuoden elokuusta. Palvelutuotanto eli volyymi, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, kasvoi samaan aikaan 7,6 prosenttia.

Kuluvan vuoden heinäkuussa liikevaihto oli 12,3 prosentin kasvussa volyymin noustessa vastaavasti 10,9 prosenttia. Kehitykseen vaikutti osaltaan koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vuotta aiemmin.

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto oli elokuussa 1,7 prosentin laskussa verrattuna koronaa edeltäneeseen vuoden 2019 elokuuhun. Vastaavaan aikaan toimialan volyymi vuorostaan laski 1,1 prosenttia. Osalla palveluiden toimialoja työpäiväkorjatun liikevaihdon kehitys jäi vuoden 2019 elokuuta matalammaksi.

Kuljetuksen ja varastoinnin toimialalla liikevaihto laski 15,0 prosenttia ja volyymi 17,6 prosenttia vuoden 2019 elokuusta. Majoitus- ja ravitsemisalalla liikevaihto oli kahden vuoden takaiseen elokuuhun verrattuna 7,7 prosentin ja volyymi 8,8 prosentin laskussa.

Taiteet, viihde ja virkistyksen toimialan työpäiväkorjattu liikevaihto supistui 18,1 prosenttia vuoden 2019 elokuusta. Hallinto- ja tukipalvelutoiminnan työpäiväkorjattu liikevaihto (-0,1 %) puolestaan pysytteli liki toissa vuoden tasolla, kun taas toimialan volyymi laski 1,9 prosenttia.

Muun palvelutoiminnan liikevaihto laski 1,4 prosenttia vuoden 2019 elokuusta.

Kaikki palvelualojen päätoimialat kasvoivat viime vuoden elokuusta

Liikevaihto ja volyymi kasvoivat kaikilla palvelualojen päätoimialoilla vuoden 2020 elokuuhun verrattuna.

Kuljetuksen ja varastoinnin toimialalla liikevaihto kohosi 12,0 prosenttia, volyymin vastaavasti noustessa 4,0 prosenttia. Majoitus- ja ravitsemistoiminnan työpäiväkorjattu liikevaihto ylsi puolestaan 11,7 prosentin ja volyymikin 10,8 prosentin nousuun vuoden takaiseen elokuuhun verrattuna.

Viime vuoden elokuusta hallinto- ja tukipalvelutoiminnan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia volyymin ollen 6,3 prosentin nousussa. Informaation ja viestinnän toimialalla työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 10,0 prosenttia ja volyymi 8,5 prosenttia vuotta aiemmasta.

Ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi elokuussa 9,0 prosenttia ja volyymi 8,2 prosenttia edellisvuodesta. Niin ikään elokuussa kiinteistöalan toiminnassa työpäiväkorjattu liikevaihto oli 5,0 prosentin ja volyymi puolestaan 4,0 prosentin kasvussa vuodentakaisesta.

Taiteet, viihde ja virkistyksen toimialan työpäiväkorjattu liikevaihto ylsi vuoden 2020 elokuussa 8,5 prosentin kasvuun, muun palvelutoiminnan liikevaihdon kasvun jäädessä 2,5 prosenttiin.

Palvelualojen kausitasoitettu liikevaihto laski tämän vuoden elokuussa 0,3 prosenttia heinäkuuhun verrattuna. Palveluiden tuotanto laski samaan aikaan 0,5 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt