Pohjois-Korea välitti syyskuussa kuvan maan Hwasong-12 -ohjuksen kokeesta. AFP/Lehtikuva/KCNA VIA KNS

Paluu 1800-luvulle: Pohjois-Korea voi EMP-iskulla tuhota 90 prosenttia amerikkalaisista

Asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korean ydinisku yläilmakehässä voisi merkitä nykyajan loppumista.

USA:n edustajainhuoneen kuulemisessa varoitettiin torstaina, että Pohjois-Korea kykenee tekemään yläilmakehän sähkömagneettisen pulssin ydinaseella. EMP-isku voisi verkot ja sähkönjakelun tuhoamalla tappaa vuoden sisällä 90 prosenttia amerikkalaisista.

Tuomiopäivän skenaario on asiantuntijoiden mielestä helposti toteutettavissa, kertoo Washington Examiner.

Lausunnon antoivat EMP-iskun uhkaa analysoivan komission William R. Graham ja Peter Vincent Pry. He viittasivat ohjuspuolustuksen ja avaruusaseiden asiantuntija Henry Cooperin artikkeliin 2016, jossa tämä totesi Pohjois-Korean voivan kuljettaa satelliitilla ydinaseen ja räjäyttää sen USA:n yläpuolella:

”Tulos voisi olla USA:n sähköjärjestelmän pysäyttäminen määrittelemättömäksi ajaksi, joka johtaisi vuoden sisällä kuolemaan 90 prosentille amerikkalaisia – kuten EMP-komissio totesi yli kahdeksan vuotta sitten”.

Suurlähettiläs Cooperilta kysyttiin luvusta aiemmassa kuulemisessa. Hän vastasi tuolloin, ettei ole kokemusta 300 miljoonan ihmisen infrastruktuurin menettämisestä, joista ”suurin osa ei elä niin, että he voivat tuottaa oman ruokansa tai muut tarpeensa. Voimme palata aikaan jolloin ihmiset elivät niin. Se olisi – 10 prosenttia olisi 30 miljoonaa ihmistä, ja se on todennäköisesti suuruusluokka jossa voisimme selviytyä perusmaataloutena”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt