Paltan toimialapäällikkö Anu Sajavaara. (Kuva: Palta)

Palta: Ylityökielto ei edistä neuvotteluja

Rahoitusalan työehtosopimusta koskevia neuvotteluja on tarkoitus jatkaa ensi maanantaina.

Ammattiliitto Pro ja Ammattiliitto Unio aloittivat tänään rahoitusalaa koskevasta ylityö- ja liukumakiellosta sekä vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellosta. Myös Ylemmät Toimihenkilöt YTN on ilmoittanut ylityökiellosta sekä vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellosta.

Työtaistelun syyksi ammattiliitot ovat ilmoittaneet sen, että alan työehtoneuvotteluissa ei ole edetty liittoja tyydyttävällä tavalla.

Paltan toimialapäällikkö Anu Sajavaaran mukaan neuvotteluja uuden työehtosopimuksen aikaansaamiseksi on käyty alkuvuodesta tiiviissä aikataulussa.

– Kuten muillakin aloilla, myös näissä neuvotteluissa olemme keskustelleet tuottavuutta ja kilpailukykyä turvaavista elementeistä, joilla kilpailukykysopimuksessa sovittu työajanpidennys voitaisiin korvata. Työnantajat ovat tuoneet pöytään useita vaihtoehtoisia, nimenomaan rahoitusalalle sopivia tapoja muuntaa kiky-tunnit alalle sopiviksi käytännöiksi, mutta palkansaajapuoli on ollut haluton näistä keskustelemaan, hän sanoo.

Sajavaaran mielestä neuvottelut ovat vielä pahasti kesken.

– Kiky-kompensaatioiden lisäksi meillä on paljon muita tekstikysymyksiä, joista ei vielä ole päästy edes kunnolla keskustelemaan. Kynnyskysymykseksi nousee palkkakeskusteluerän suuruus.

Rahoitusalan työehtosopimusta koskevia neuvotteluja on tarkoitus jatkaa ensi maanantaina. Paltan mukaan ylityö- ja matkustamisen kielto eivät edistä nopeampaan ratkaisuun pääsyä.

LUE MYÖS: Rahoitusalalla alkaa ylityökielto

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt