X
SULJE MAINOS
Palkkasumma pieneni palveluissa 3 prosenttia ja teollisuudessa 1,7 prosenttia vuodentakaisesta. LEHTIKUVA / MILLA TAKALA

Palkkojen summa supistui yksityisellä puolella

Julkisen sektorin palkkasumma sen sijaan kasvoi heinä-syyskuussa vuodentakaisesta.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli heinä-syyskuussa 0,3 prosenttia pienempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli heinä-syyskuussa 0,8 prosenttia pienempi edellisvuoteen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumma sen sijaan oli 2,3 prosenttia suurempi.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Siihen vaikuttavat sekä työllisyydessä että ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa nopeimmin yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden toimialalla, jossa kasvua kertyi 4,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Rahoitustoiminnassa palkkasumma kasvoi 2,3 prosenttia, yksityisessä koulutuksessa 0,8 prosenttia, kaupan alalla 0,4 prosenttia ja rakentamisessa 0,2 prosenttia,

Sen sijaan palkkasummat vähenivät heinä-syyskuussa muissa palveluissa 3 prosenttia ja teollisuudessa 1,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 0,6 prosenttia edellisvuodesta. Yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi 0,2 prosenttia ja julkisen sektorin palkkasumma 2,8 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt