LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Palkkasumma kasvoi keväällä

Koko talouden palkkasumma maalis-toukokuussa 4,9 prosenttia vuodentakaista suurempi.

Tilastokeskuksen mukaan koko talouden palkkasumma oli maalis-toukokuussa 4,9 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 5,2 prosenttia edellisvuodesta.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita, ja siihen vaikuttavat työllisyys ja palkansaajien ansiotaso. Esimerkiksi vuosi sitten maalis-toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi vain 2 prosenttia.

Palkkasumma kasvoi tänä vuonna maalis-toukokuussa kaikilla päätoimialoilla. Nopeinta palkkasumman kasvu oli muiden palveluiden toimialalla missä kasvua oli 7,1 prosenttia. Rakentamisen toimialalla kasvua oli 6,5 prosenttia, teollisuudessa 5,3 prosenttia, rahoitustoiminnassa 4,2 prosenttia ja yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden toimialalla 4,1 prosenttia.

Maltillisimmin palkkasumma kohosi kaupan toimialalla, missä kasvua oli 3,3 prosenttia, ja yksityisen koulutuksen toimialalla, missä kasvu jäi 0,5 prosenttiin.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli maalis-toukokuussa 6,1 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumma oli sen sijaan vain 2,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt