X
SULJE MAINOS
Satelliittitietojen perusteella Boeing 777 -matkustajakone lensi yli kuuden tunnin ajan etelään. / MH370: The Untold Story

Paljastus kadonneesta koneesta: Lentäjällä oli tarkka suunnitelma

Kadonneen MH370:n lentäjä vaikuttaa tehneen useita suunnanmuutoksia jälkiensä peittämiseksi.

Uuden selvityksen mukaan maaliskuussa 2014 kadonneen Malaysia Airlinesin lento MH370:n kapteeni oli suunnitellut reittinsä tarkasti. Tavoitteena oli välttää jälkien jättäminen koneen reitistä ja lopullisesta päämäärästä.

Lentäjä Zaharie Ahmad Shahin on todettu kärsineen masennuksesta. Hän syöksyi Boeing 777 -matkustajakoneellaan Intian valtamereen surmaten samalla kaikki 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Lennonjohto havaitsi koneen tehneen yllättävän U-käännöksen lennon alkuvaiheessa. Sen matkaa seurattiin Malakan salmen kohdalla sotilastutkalla ennen jälkien katoamista.

Shahin epäillään tehneen useita suunnanmuutoksia etsinnän vaikeuttamiseksi.

MH370:n mysteeriä selvittäneen Richard Godfreyn mukaan koneen hylky sijaitsee todennäköisesti Länsi-Australiassa sijaitsevan Perthin länsipuolella. Lentäjä vaikuttaa välttäneen yleisesti käytettyjä lentoreittejä.

– Hän ei ollut huolestunut polttoaineen kulutuksesta, mutta halusi jättää harhaanjohtavia vihjeitä reitistään, Richard Godfrey sanoo Airline Ratings -julkaisulle.

– Suunnittelun yksityiskohtaisuus viittaa tietynlaiseen mielentilaan. Hän halusi, että tämä monimutkainen suunnitelma suoritetaan loppuun asti, Godfrey jatkaa.

Sky Newsin mukaan ilmailualan asiantuntijat ovat vaatineet uutta tutkimusta koneen syöksypaikan löytämiseksi. Uskona on, että uuden teknologian avulla oikea kohta voisi vihdoin löytyä merenpohjasta. Amerikkalainen Ocean Infinity lopetti viimeisimpänä yrittäjänä lentokoneen etsinnän vuonna 2018.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt