X
SULJE MAINOS
Kiinalainen J-16-hävittäjä. https://www.mnd.gov.tw/中華民國國防部

Paljastavat satelliittikuvat: Kiina varustaa kolmea tukikohtaa Taiwanin lähellä

Kiinan uskotaan laajentavan ilmavoimiensa toimintakykyä.

Kiina päivittää kolmea lentotukikohtaansa Taiwanin-vastaisella rannikollaan. Tarkoituksena on tehostaa Kiinan ilmavoimien kykyjä, selviää avoimia lähteitä käyttävän detresfa-nimisen tiedusteluanalyytikon jakamista satelliittikuvista.

Asiasta kertoo uutissivusto The Drive.

Analyytikon mukaan päivitykset Kiinan ilmavoimien tukikohdissa Longtianissa, Huianissa ja Zhangzhoussa, jotka kaikki sijaitsevat vain 160–320 kilometrin päässä Taiwanista, antavat Kiinan asevoimille paremman  läsnäolon Taiwanin salmen lähellä.

Kiinan uhkaavat ja aggressiiviset toimet ovat lisääntyneet selvästi viime aikoina. Kiina on lennättänyt viime aikoina useaan kertaan suuria määriä sotilaskoneitaan Taiwanin ilmapuolustusalueen sisälle.

Ilmapuolustusalueella (ADIZ) tarkoitetaan aluetta, joka on kansainvälisessä ilmatilassa valtion ilmatilan lähellä ja jolle tulevat koneet valtio käy tunnistamassa.

– Longtianin lentotukikohtaan ollaan suurella todennäköisyydellä rakentamassa bunkkeria aseille ja ampumatarvikkeille. Näin voitaisiin tukea paremmin operaatioita ja huolehtia samalla tarviketäydennyksistä, analyysissa todetaan.

Tukikohtaan rakennetaan myös uusia asematasoja ja neljä vahvistettua lentokonesuojaa. Suojat estävät satelliitteja havaitsemasta koneiden kokonaismäärää ja niiden valmiutta. Lisäksi hallinto- ja kasarmirakennusten rakentaminen viittaa kasvavaan henkilöstömäärään.

– Huianin tukikohdassa on havaittavissa samanlaisia rakennustoimia. Molemmissa tukikohdissa myös korjataan asematasoja, mikä voi viitata yhä useampien lentokoneiden käyttöönottoon.

– Zhangzhoun tukikohdassa on havaittavissa uuden ilmatorjuntaohjusaseman rakentaminen. Kaikissa kolmessa tukikohdassa on jo ennestään ilmatorjuntaohjusasemia.

Analyytikon mukaan tukikohtien nopeat päivitykset viittaavat pyrkimyksiin lisätä sotavoimaa, salata operaatioita ja laajentaa ilmavoimien toimintakykyä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt