LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pakolaisneuvonta: Riittävä oikeusapu ei toteudu ilman resursseja

Oikeus asianmukaiseen oikeudenkäyntiin ja oikeusapuun kuuluu kaikille, muistuttaa Pakolaisneuvonta ry.

Oikeudenmukainen oikeuskäsittely ei Pakolaisneuvonta ry:n mukaan toteudu ilman riittävää oikeusapua, eikä riittävä oikeusapu ei toteudu ilman resursseja.

– Samaan aikaan, kun avuntarve on suurempi kuin koskaan, olemme joutuneet supistamaan toimintaamme oikeusapupalkkioiden leikkaamisen ja muiden lakimuutosten vuoksi, kertoo Pakolaisneuvonta ry:n toiminnanjohtaja Pia Lindfors tiedotteessa.

Oikeusapua koskevat säädösmuutokset ovat leikanneet turvapaikkamenettelystä maksettavia oikeusapupalkkoita. Tästä johtuvan resurssipulan takia oikeuden toteutuminen on nyt yhdistyksen mukaan vaarassa, ja turvapaikka-asioiden erityisosaaminen uhkaa hävitä.

– Resurssipulan takia joudumme käännyttämään apua tarvitsevia ovelta, Lindfors lisää.

Pakolaisneuvonta ry toteuttaa sosiaalisessa mediassa #sokeaoikeus-kampanjan, jonka tavoitteena on tuoda näkyväksi lain vaatimukset yhdenvertaisesta kohtelusta sekä kerätä varoja järjestön oikeusaputoiminnan mahdollistamiseksi.

Kampanjan aikana Pakolaisneuvonta ry kertoo julkaisevansa sosiaalisessa mediassa videon ja kuvia, jotka konkretisoivat vaatimukset meille jokaiselle yhdenvertaisesti kuuluvasta oikeusturvasta. Kampanjassa on mukana lukuisia suomalaisia juristeja, kuten Pentti Arajärvi, Terttu Utriainen, Piia-Noora Kauppi, Antti Rinne, Kari Häkämies ja Anna-Maja Henriksson.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt