”Pakolaiset ovat huomisen mahdollisuus” – Angela Merkel varoittaa muukalaisvihasta

Liittokansleri vetosi tervehdyksessään pitkämielisyyteen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel varoittaa saksalaisia antamasta kättä muukalaisvihalle ja ahdasmielisyydelle. Hän vetosi uudenvuoden tervehdyksessään saksalaisia olemaan pakolaisongelman edessä pitkämielisiä.

– He (maahanmuuttajat) ovat huomisen mahdollisuus, Merkel sanoi viitaten mm. talouteen tulevaan dynamiikkaan Financial Timesin mukaan.

Merkelin mukaan saksalaisten ei pidä seurata niitä, jotka ”kylmästi ja jopa vihasydämin” määrittelevät saksalaisuuden vain itsensä kaltaiseksi ja samalla sysäävät muut syrjään.

– Emme saa antaa jakaa itseämme kahtia.

Merkel on joutunut muokkaamaan turvapaikkaretoriikkaansa jonkun verran, kun muuttoliike on yltynyt. CDU:n puoluekokouksessa hän jopa arvioi kriittiseen sävyyn monikulttuurisuutta.

Merkelin puolueen kannatus on ollut laskussa turvapaikkatulvan seurauksena ja erityisesti CDU:n sisarpuolue CSU on vaatinut tiukempaa otetta turvapaikkapolitiikkaan. Myös Saksassa oikeistopopulistinen liikehdintä on voimistunut.

Merkel myönsi puheessaan, että suuren ulkomaalaisväestön integraatio vaatii ”aikaa, energiaa ja rahaa”. Hän myös sanoi, että tulijoiden on opittava saksan kieli, arvot ja perinteet sekä lainsäädäntö. Hän kuitenkin muistutti, että maat ovat aina hyötyneet onnistuneesta maahanmuutosta,

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt