X
SULJE MAINOS
Kirjoittajan mukaan itse ohjelmasta ei vielä olekaan puhuttu, mutta senkin aika tulee. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Heikki A. Ollila: Päivittelijät päivystävät

Kokoomus tuntuu edelleen olevan kirjoittajan mukaan äärimmäisen kiinnostava.

Pitkin kevättä sai mediasta kuulla tai lukea kritiikkiä siitä, mitä kokoomus on tehnyt tai jättänyt tekemättä. Sosiaalisen median puolella moni ilmoitti, että nyt kokoomuksen äänestäminen saa jäädä. Pikainen taustojen tutkiminen osoitti, että useimmat näistä eivät ole ikinä kokoomusta äänestäneet eivätkä sitä aikoneetkaan. Kokoomus oli kahden tulen välissä, kun toisaalla persujen änkyräsiipi ja toisaalta punavihreiden ammattipaheksujat antoivat palaa.

Samaan aikaan toisaalla: kokoomuksen kenttäväki hankki mukavan joukon ehdokkaita kuntavaaleihin ja teki vaalityötä kertomalla, mitä kokoomus tekisi ja mitä se toivoisi hallituspuolueiden tekevän paremmin. Vanha sosiologian totuus: ulkoinen uhka lisää ryhmän sisäistä kiinteyttä, realisoitui.

Vaalien jälkeen sitten perinteiseen tapaan kaikki puolueet olivat tyytyväisiä, koska vaalien jälkeen kaikkien puolueiden kuuluu olla tyytyväisiä. Kokoomus oli sitä aidosti ja selkeästi suurimpana puolueena, syystä. Puoluejohto kiittelee hiljaa mielessään edellä kerrottua kokoomuksen esillä pitoa.

Kokoomus tuntuu olevan edelleen äärimmäisen kiinnostava. Kokoomuksen entinen vaikuttaja (viimeksi vuonna 2004!) arvosteli kokoomusta ja pääsi seitsemänä (7) päivänä peräkkäin valtakunnan päälehden otsikkoon. Sosiaalisen median päivystävät päivittelijät virkistyivät vaalikrapulastaan, ja entinen kauhisteleva meno alkoi taas. Oltiinhan nyt saatu ”todistaja” kaikelle, mistä kokoomusta oli kritisoitu omien silmälasien takaa. Ja kas, seuraavassa HS-gallupissa kokoomus olikin sitten ensimmäisen kerran HS:n eduskuntavaaligallupissa kärkipaikalla…

Kokoomus julkisti maahanmuuttopoliittisen kannanoton, jossa oli yksi huono sanavalinta, kantasuomalainen. Se on  korjattu, ja hyvä niin, vaikka esimerkiksi sitä tilastokeskuskin käyttää. Päivystäjät päivittelijät ehtivät jo yhtenä laumana nostamaan koipensa tälle ilmaisulle. Itse ohjelmasta ei vielä olekaan puhuttu, mutta senkin aika tulee. Olen valmis lyömään vetoa siitä, että siinä on paljon sellaista, joka tullaan enemmän tai vähemmän, ennemmin tai myöhemmin, toteuttamaan, oli maassa millainen hallitus tahansa.

Heikki A. Ollila

Heikki A. Ollila

Heikki A. Ollila on kunnallisneuvos ja entinen kokoomuksen kansanedustaja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt