X
SULJE MAINOS
Päivi Räsänen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Päivi Räsänen: Tämä on suurin huoli oikeustapauksessani

Kansanedustaja ihmettelee Ylen paheksuntaa sille, että hän on tiedottanut vaatimuksestaan.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen ihmettelee Facebookissa Yleisradiota, joka jutussaan kummasteli ”tuoretta vaatimustani käräjäoikeudelle, että raamatunlauseista koostuva ja syytteeseen johtanut twiittini jätettäisiin tutkimatta sekä erityisesti paheksutaan sitä, että olen vaatimuksestani tiedottanut”.

– Surullista. Tässä ei ymmärretä sitä, että suurin huoli koko tapahtumaketjussa on uskonnon- ja sananvapauden kaventuminen muiden kristittyjen osalta, Päivi Räsänen toteaa.

– On kysymys kristillisen uskon ytimestä, oikeudesta ajatella ja puhua niin kuin Raamattu opettaa. Siksi kristityt ovat huolestuneita, niin Suomessa kuin monessa muussa maassa.

Räsäsen mukaan mahdolliset päiväsakot tai muut rangaistukset hänen omalle kohdalleen ovat pikkuasia sen rinnalla, ”mikäli oikeus määräisi vaikkapa Raamatunjakeet sisältäneen twiittini kielletyksi”.

– Sen seurauksena suuri joukko jo olemassa olevia julkaisuja voitaisiin vetää oikeuteen milloin vain.

Poliisi tiedotti Päivi Räsäsen Raamattu-twiitin rikosepäilyistä ja esitutkinnasta kaksi vuotta sitten. Hän itse sai tuolloin koko asiasta tiedon Helsingin Sanomista.

– Valtakunnansyyttäjä on perustellut ratkaisujaan julkisesti laajoissa lehtijutuissa, varsinkin Helsingin Sanomissa. Lisäksi hän julkaisi syytteiden nostamisesta tiedotteen, jossa hän esitti useita totuuden vastaisia väitteitä (muun muassa että olisin sitä mieltä, että homoseksuaalit eivät ole Jumalan luotuja). Tämän valtamediat julkaisivat laajasti, mutta eivät vastinettani, jossa yritin torjua virheelliset väitteet.

– Syytteet ovat julkisia ja niitä on media innokkaasti julkaissut. Eikö myös puolustautuminen saisi olla julkista?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt