Päivi Räsänen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Päivi Räsänen: Verkko-opiskelu lisää syrjäytymisriskiä

Kristillisdemokraattien kansanedustaja vaatii lisää lähiopetusta ammattikouluihin.

Lähiopetusta ei kansanedustaja Päivi Räsäsen mukaan ole ammattikouluissa tarpeeksi. Räsänen kertoo asiasta Nuorisovaltuustojen liiton aktiivipäiviltä julkaistussa tiedotteessaan.

– Vuoden 2015 eduskuntavaalien alla puolueet antoivat koulutuslupauksia, mutta nykyinen hallitus on tehnyt rajuja koulutusleikkauksia. Vaikutukset näkyvät kautta kaikilla koulutusasteilla korkeakoulutusta myöten. Hyväksi hammaslääkäriksi tai sähköasentajaksi ei tulla kirjekurssilla eikä opettajia voi korvata monistenipuilla, Räsänen toteaa tiedotteessaan.

Räsänen painottaa, että hänen mielestään ammattioppilaitosten resursseja on leikattu kohtuuttomasti. Opiskelijoilta vaaditaan nykyään entistä suurempaa itsenäisyyttä opintojensa suunnittelussa. Omaehtoinen verkko-opiskelu ei Räsäsen mukaan sovi kaikille, eikä vastaa nykypäivän tarpeisiin. Pahimmassa tapauksessa se voi johtaa Räsäsen mukaan nuorten syrjäytymiseen.

– Tyhjä lukujärjestys johtaa pahimmassa skenaariossa opintojen keskeyttämiseen ja lopulta nuoren syrjäytymiseen. Seuraavaan hallitusohjelmaan on saatava kirjaus lähiopetuksen turvaamisesta ammatillisessa koulutuksessa, Päivi Räsänen kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt