Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen. LEHTIKUVA/JUHA SORRI

Päivi Räsänen vaatii tuhat hoitajaa lisää vanhuspalveluihin

Kansanedustajan mielestä vanhuspalveluiden laatu on yksi Suomen kipukohtia.

– Saamme jatkuvasti lukea uutisista tapauksista, jotka kertovat vanhusten hoidon heikosta tilasta maassamme. Mediassa kerrottiin ”haamuhoitajista”, joilla joissakin yksityisissä vanhustenhoitoyksiköissä oli kierretty henkilöstömitoitusta. Työvuorolistoilla oli ihmisiä, jotka eivät oikeasti työskentele yksikössä tai ovatkin hallinnon väkeä, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) sanoi perjantaina Forssassa.

Hänen mielestään tässä tilanteessa on hälyttävää, että hallitus unohti elokuun budjettiriihessä jälleen vanhustenhoidon.

– Ikääntyneiden väestönosuuden kasvaessa vanhustenhoidon kokonaistilanne voi jatkaa rajuakin heikkenemistä, mikäli tilanteeseen ei herätä pian, Räsänen kritisoi.

Hän toteaa, että vanhustenhoidossa on tällä hetkellä pahoja puutteita niin laitoksissa kuin kotihoidossa erityisesti hoitohenkilökunnan liian pienestä määrästä johtuen.

– Vanhustenhoidon palveluiden ja laadun valvonnan lisäämiseksi tarvitaan rohkeita toimia. Tarvitsemme nopealla aikataululla tuhat hoitajaa lisää vanhuspalveluihin. Rahoitus tähän on varattava vuoden 2019 budjettiin, Räsänen vaatii.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt