X
SULJE MAINOS
Päivi Räsänen menossa kuulusteluihin maaliskuussa 2020. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Päivi Räsänen ottaa Raamatun mukaan oikeussaliin

Entinen hovioikeudenneuvos ehdottaa, että kansanedustaja myöntäisi syyllisyytensä ja pyytäisi pientä sakkoa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) aikoo ottaa Raamatun mukaan, kun hän vastaa oikeudessa saamiinsa syytteisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä KD-lehti.

– Kyllä varmasti sinne käräjäsaliin Raamatun otan. Näen, että nyt on aika puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta. Edelleenkin on laillista ja hyväksyttävää olla samaa mieltä Raamatun kanssa, Räsänen sanoo kristillisten KD-live-lähetyksessä.

Räsänen sanoo nimenneensä oikeusistunnon Raamattukäräjiksi. Hän on kirjoituksessaan siteerannut Raamattua ja todennut, että sen mukaan homoseksuaalisuus on syntiä. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen arvioi, että Räsäsen kirjoitus halventaa homoseksuaalien ihmisarvoa.

Räsänen katsoo, että syytteille ei ole perusteita.

– Nämä lauseet, joista minua syytetään, löytyvät vaikkapa katolisen kirkon katekismuksesta. Ei kai Suomen oikeuslaitos voi lähteä katolisen kirkon katekismusta tuomitsemaan, hän sanoo.

Räsäsen saamat syytteet ovat herättäneet vilkasta keskustelua sananvapauden rajoista. Asiaan ottaa kantaa myös entinen hovioikeudenneuvos, kirjailija Jukka Kemppinen.

Kirjailijan vapaudella kirjoittava Kemppinen sanoo, että Räsäsen kannattaisi myöntää syyllisyys ja pyytää lievää sakkorangaistusta.

– Kukaties esittäisin vielä mielentilan tutkimista, koska menettely viittaa heikkomielisyyteen. Täydessä ymmärryksessä oleva käsittää yleensä jo ennen aikuiseksi varttumistaan, että Raamattu ei ole lakikirja.

Kemppinen katsoo, että seksi kiinnostaa uskonnollisia ihmisiä silmiinpistävän paljon.

– Uuden testamentin neljän evankeliumin monia käskyjä ja kieltoja omaisuusrikoksista ja ruumiillisestä väkivallasta he eivät useinkaan toistele.

Kemppinen muistuttaa, että myös esimerkiksi Suomen avioeroa koskeva lainsäädäntö on Raamatun vastainen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt