Verkkouutiset

Paistetaanko hyönteiset elävinä? TE: Huoli kivusta heräsi

Hyönteisravinnon yleistyminen on tuonut esiin eettisiä ongelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan puheenjohtaja Mika Leppinen on huolissaan hyönteisravinnon yleistyessä vastaan tulevista eettisistä ongelmista, kertoo Talouselämä.

Eettisiä ongelmia voi syntyä esimerkiksi hyönteisten tuotannossa ja lopettamisessa. Leppisen mukaan hyönteiset saatetaan jopa valmistaa elävinä, paistaa tai keittää.

– Monen ihmisen voi olla vaikea suhtautua johonkin jauhomatoon tai torakkaan vastaavalla tavalla kuin koiraan tai kissaan, hän huomauttaa lehdelle.

Eviran mukaan on kuitenkin selvää, että hyönteisiä koskevat samat oikeudet kuin muitakin eläimiä.

– Kyllä ne eläimiä ovat, ehdottomasti. Suomessa eläinsuojelulakia sovelletaan kaikkiin eläimiin, oli se selkärangaton tai ei, sanoo ylitarkastaja Sari Salminen Evirasta.

Eläinsuojelulain mukaan eläimelle ei saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä.

Evira on myös laatinut hyönteisravinnon tuotantoon ohjeet, joissa kielletään hyönteisten ruokkiminen esimerkiksi lannalla tai jätteillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)