X
SULJE MAINOS

”Pahimmat tasa-arvoa nakertavat puheenvuorot viime päivinä kuultu lainsäätäjien suusta”

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Lenita Toivakka on surullinen viime päivinä kuulluista asenteellisista puheenvuoroista sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja vähemmistöjen oikeuksista.

Lenita Toivakan mukaan ne osoittavat, että tasa-arvoisen yhteiskunnan eteen on vielä paljon työtä tehtävänä.

– On erittäin vahingollista, että pahimmat tasa-arvoa nakertavat puheenvuorot on viime päivinä kuultu lainsäätäjien suusta, hän sanoo.

– Nämä lausunnot antavat helposti oikeutuksen koveneviin asenteisiin ja syrjintään myös muualla yhteiskunnassa, Toivakka jatkaa.

Toivakka huolissaan siitä, että ihmisiä halutaan lokeroida erilaisiin karsinoihin ja toisenlaisten elämänvalintojen sietäminen on monille tuskallisen vaikeaa.

Toivakka vetoaa kansanedustajakollegoihinsa, että tänään torstaina tasa-arvoisesta avioliittolaista käytävässä kansalaisaloitekeskustelussa kuultaisiin omasta vakaumuksesta riippumatta asiallista ja ihmisarvoa kunnioittavaa keskustelua.

– Samaa toivon myös viime päivinä käytyyn keskusteltuun naisten asemasta työelämässä. Naisen paikka on siellä, missä nainen itse haluaa olla. Tätä ei pitäisi lainsäädännön tai ennakkoasenteiden määrittää. Tasa-arvossakin asenne ratkaisee, Toivakka muistuttaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt