Paavo Väyrynen vaatii ennenaikaisia eduskuntavaaleja

Paavo Väyrysen mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei ole täyttänyt tehtäviään.

”Kukin hallitus saa olemassaolonsa oikeutuksen siitä, että se hoitaa hyvin kahta tärkeintä tehtäväänsä, talouspolitiikkaa ja maan ulkosuhteita. Molempia on hoidettava tavalla, joka nauttii kansalaisten luottamusta”, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Pääministeri Juha Sipilän hallitus on keskustan konkaripoliitikon mukaan ”menettänyt olemassaolonsa oikeutuksen ennätysajassa”.

Väyrysen mukaan Suomessa ei ole mahdollista saada aikaan sellaista sisäistä devalvaatiota, joka saisi maan talouden vahvaan kasvuun.

”Tälle politiikalle on vaihtoehto. Kun Suomi eroaa euroalueesta ja ottaa käyttöön oman kelluvan valuutan, taloutemme, työllisyytemme, kansalaisten tulot ja valtion verotuotot alkavat kasvaa. Velkaantuminen pysähtyy ja kipeimmistä menoleikkauksista voidaan luopua”, Väyrynen ennustaa.

Väyrynen perusti hiljattain oman puolueen. Väyrysen kansalaispuolueen keskeinen tavoite on ero eurosta. Muun muassa Aalto yliopiston taloustieteen professori Sixten Korkman on arvostellut Väyrysen ajatuksia voimakkaasti.

Väyrysen mukaan hallituksen pahin teko on kuitenkin ”Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden murentaminen” ja se, että se on viemässä maata Natoon.

”Äskettäin saimme tietää, että Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjät tulevat harjoittelemaan Suomen maaperälle ja ilmatilaan aivan Venäjän rajan läheisyyteen. Vielä vuosi sitten oltiin pidättyväisempiä. Suomalaisten hävittäjien osallistumisesta Viron Ämarissa pidettäviin yhteisharjoituksiin luovuttiin. Harjoitukset rajattiin kansainväliseen ilmatilaan”, Väyrynen sanoo.

Hän nostaa esiin myös EU:n perussopimuksen avunantolausekkeesta käynnistetyn selvitystyön.

”Jos työryhmän esitys hyväksytään, Suomi tulkitsee EU:n perussopimuksen avunantolausekkeen siten, että se velvoittaa jäsenmaata antamaan sotilaallista apua toisille jäsenmaille”, Väyrynen toteaa.

Suomessa on Paavo Väyrysen mukaan hallitus, jonka toteuttamalta talous- ja ulkosuhdepolitiikalta puuttuu poliittinen oikeutus.

Sen vuoksi Väyrynen vaatii, että Suomessa pannaan toimeen ennenaikaiset eduskuntavaalit.

”Kansalaispuolue aloittaa joka tapauksessa omalta osaltaan ehdokkaiden hankinnan ja kouluttamisen heti kun se on saatu merkityksi puoluerekisteriin.”

Kommentit