Paavi Franciscus. LEHTIKUVA / AFP

Paavi Franciscus: Yhtenäisyyden tarve on suurempi kuin koskaan

Paavi toivoo joulupäivänä pitämässään puheessa tukea koronapandemian uhreille.

Paavi Franciscus korostaa kansainvälisen yhteistyön merkitystä ja kehottaa maailman valtioiden johtajia varmistamaan, että kaikilla on mahdollisuus saada koronarokote, kertoo muun muassa BBC.

Paavi nosti asian esille joulupäivänä pitämässään puheessa. Koronaviruspandemian vuoksi paavi ei tänä vuonna puhunut Vatikaanissa suurelle väkijoukolle, vaan puhe pidettiin sisätiloissa ja esitettiin yleisölle videoituna.

Paavin mukaan maailmanlaajuisen yhtenäisyyden tarve on pandemian vuoksi suurempi kuin koskaan.

– Tällä historian hetkellä, jota leimaa ekologinen kriisi ja vakava taloudellinen ja sosiaalinen epätasapaino, jota vain koronaviruspandemia pahentaa, meille on sitäkin tärkeämpää tunnistaa toisemme veljiksi ja sisariksi, paavi Franciscus sanoo.

Paavi Franciscus toivoo puheessaan tukea pandemian uhreille ja nosti esiin myös parisuhdeväkivaltaa kokevat naiset, joiden tilanne on pahentunut pandemian ja sen aiheuttamien rajoitustoimien myötä.

Koronaviruksen lisäksi paavi kiinnitti puheessaan huomiota valtioiden välisiin konflikteihin ja toivoo sovintoa muun muassa Syyriaan, Jemeniin ja Vuoristo-Karabahiin.

Artikkelia päivitetty 25.12.2020 kello 15.29.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt