Paavi: Donald Trump ei ole kristitty – Trump: On häpeällistä kyseenalaistaa toisen usko

Katolisen kirkon päämies ja USA:n republikaanien presidenttikisan kärkinimi ovat erikoisessa sananvaihdossa.

Paavi Franciscukselta kysyttiin torstaina lentokoneessa hänen Meksikon-matkansa päätteeksi Donald Trumpin aikeista rakentaa muuri USA:n ja Meksikon välille.

”Henkilö joka ajattelee vain muurien rakentamista, missä tahansa, eikä siltojen rakentamista, ei ole kristitty”, paavi vastasi.

Paavilta kysyttiin, pyrkiikö hän vaikuttamaan katolisiin USA:n esivaaleissa. Paavi vastasi, ettei hän aio puuttua siihen.

”Sanon vain että tämä mies ei ole kristitty, jos hän on sanonut sellaisia asioita. Meidän on katsottava sanoiko hän niin ja tässä uskon hänen sanaansa”.

Donald Trump pääsi vastaamaan vaalitilaisuudessaan Etelä-Carolinassa. Tavoistaan poiketen hän oli tehnyt kirjallisen lausunnon, josta luki.

Trump huomautti, että Vatikaani on islamilaisen valtion päätavoite.

”Jos ja kun Vatikaaniin hyökätään, paavi voi vain toivoa rukoilleensa, että Donald Trump olisi valittu presidentiksi, koska sitä ei olisi tapahtunut”, Donald Trump sanoi.

”Uskonnolliselle johtajalle henkilön uskon kyseenalaistaminen on häpeällistä. Olen ylpeä kristillisyydestäni enkä aio kristinuskon tulla jatkuvasti hyökätyksi ja heikennetyksi, kuten nykyisen presidenttimme aikana tapahtuu”.

”Yhdelläkään johtajalla, erityisesti uskonnollisella johtajalla, ei tulisi olla oikeutta kyseenalaistaa toisen ihmisen uskontoa tai uskoa. He (Trumpia panetellut Meksikon hallitus) käyttävät paavia pelinappulanaan ja saisivat hävetä”, Trump jatkoi.

Kommentit