Päätösten päivä – usea SAK:n liitto päättää osallistumisestaan kilpailukykysopimukseen

Moni SAK:lainen ammattiliitto päättää tänään perjantaina osallistumisestaan työmarkkinakeskusjärjestöjen sorvaamaan kilpailukykysopimukseen.

Perjantaina kokontuvat ainakin Palvelualojen ammattiliitto PAM:n, Teollisuusalojen ammattiliitto Teamin, Puuliiton, Paperiliiton, Metalliliiton, Rakennusliiton, Veturimiesten liiton, Merimies-Unionin, Posti- ja logistiikka-alan unionin sekä Sähköliiton hallitukset tekemään päätöstä osallistumisesta kilpailukykysopimukseen.

Torstaina toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Pro ilmoittivat lähtevänsä mukaan kilpailukykysopimukseen.

SAK:lainen Elintarviketyöläisten liitto SEL sen sijaan ilmoitti jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle. Näin tehnee myös Auto- ja kuljetusalan liiton AKT.

Maanantaina neuvoteltu kilpailukykysopimus tulee voimaan, jos sen edellyttämät muutokset toteutetaan tarpeeksi monen alan työ- tai virkaehtosopimuksissa.

SAK:n hallitus ottaa sopimukseen kantaa maanantaina 7. maaliskuuta.

Muut palkansaajien keskusjärjestöt Akava ja STTK sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Kuntatyönantajat KT ovat jo hyväksyneet neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksesta.

Kommentit