Hallitusohjelma julkistettiin kesäkuun alussa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen hallitusohjelman vastaista”

Kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan keskustan ei tule olla hallituksessa, joka tekee holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan hallituksen päätös Välimeren turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta on hallitusohjelman vastainen.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti kesäkuussa, että se vastaanottaa Välimerellä seilanneesta Sea Watch 3 -alukselta enintään kahdeksan turvapaikanhakijaa. Perjantaina valiokunta lisäsi, että Maltalta otetaan tämän lisäksi vielä viisi turvapaikanhakijaa kertaluonteisena tuen osoituksena.

Kärnän pitää hallituksen päätöstä virheenä. Hänen mukaansa ”hallituksen turvapaikkapolitiikan tulee perustua realismiin, ei puunhalailuun”.

– Olin itse neuvottelemassa turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaa koskevista linjauksista. Nyt tehdyt päätökset pyyhkivät niillä persausta. Hallitus ei tule saamaan enää tukeani, mikäli se jatkaa tällä linjalla. Voin myös käymieni keskustelujen pohjalta todeta, että en ole ajatusteni kanssa yksin. En tule hyväksymään enää yhtäkään tällaista vihervasemmiston maailmanhalauspäätöstä, Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Keskustan ei kansanedustajan mukaan pidä olla hallituksessa, joka tekee holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa.

– Vaikka kyseessä onkin yhteensä vain 13 henkilön vastaanottaminen, antaa tällainen päätös aivan väärän signaalin niin turvapaikanhakijoille kuin ihmissalakuljettajillekin. En tule jatkossa hyväksymään yhtäkään tällaista päätöstä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt