Pääministerin erityisedustaja HS:lle: Nykyisellä kotouttamispolitiikalla tulemme epäonnistumaan

Pääministerin uuden erityisavustajan mielestä turvapaikanhakijat pitäisi saada heti töihin, kertoo Helsingin Sanomat.

Pääministeri Juha Sipilän uusi erityisavustaja Antti Pentikäinen arvelee Suomen joutuvan vaikeuksiin kasvavan pakolaistulvan kanssa, jos turvapaikanhakijat jätetään pitkäksi aikaa toimettomiksi vastaanottokeskuksiin.

– Nykyisellä kotouttamispolitiikalla tulemme epäonnistumaan. Turvapaikanhakijat on saatava heti töihin ja lapset kouluihin, Pentikäinen toteaa.

– Heille voi tarjota vaikkapa talkootyötä ennen kuin mahdolliset lakiesteet varsinaisen työllistämisen tieltä on korjattu.

Pentikäisen mukaan turvapaikanhakijat voisivat esimerkiksi raivata pusikoita, maalata taloja tai osallistua kyläkoulun kunnostamiseen. Työtä ei järjestäisi valtio vaan kansalaiset järjestöjen, seurakuntien ja kyläyhteisöjen kautta.

– Yksin jääneet yhteiskunnan pudokkaat ovat niitä, joista terroristijärjestö ISIS on rekrytoinut taistelijoita, Pentikäinen lisää.

Antti Pentikäinen toteaa haluavansa kiittää kaikkia, jotka ovat lähteneet vapaaehtoisesti auttamaan turvapaikanhakijoita. Hänestä on järkevää suhtautua maahanmuuttoon myös kriittisesti.

– Voimme olla kriittisiä esimerkiksi siinä, millä ehdoilla Suomeen saa tulla tai mikä on Suomen kantokyky. Jokaiselta tulijalta pitää myös vaatia, että hän noudattaa yhteiskunnan sääntöjä, Pentikäinen huomauttaa.

Pentikäinen on virkavapaalla Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajan työstä. Hän aloitti keväällä New Yorkissa kolmivuotisen pestin uskonnollisten ja perinteisten yhteisöjen johtajien verkoston johtajana.

Pääministeriä hän avustaa yksityishenkilönä eikä halua tehtävästä palkkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt