Pääministerin erityisavustaja Antti Häkkänen eurovaaleihin

Pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen erityisavustaja Antti Häkkänen asettuu ehdolle eurovaaleihin.

Antti Häkkänen kertoi ehdokkuudestaan sunnuntaina Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien yhteishaastattelussa. Häkkänen, 29, on lakimies ja kotoisin Etelä-Savosta, Mäntyharjusta.

Häkkästä on pyydetty valtakunnalliseksi ehdokkaaksi sekä kokoomuksen puoluejohdon että eri maakuntien toimijoiden taholta.

– Suomea kiertäessä olen saanut eri-ikäisiltä ihmisiltä laajaa tukea. Tämä ratkaisi ehdokkuuden, hän sanoo.

Suomen tärkeimmiksi EU-tavoitteiksi Häkkänen nostaa työllisyyden, tutkimuksen ja osaamisen sekä turvallisuuden.

– Sosiaalisesti vakaa ja turvallinen Eurooppa perustuu siihen, että ihmisillä on työtä ja toimeentuloa. Yritysten toimintaedellytykset ja työllistäminen pitää nostaa tärkeimmäksi päätöksenteon kriteeriksi. Tutkimukseen ja osaamiseen pitää panostaa, jotta pysytään kilpailussa mukana, Häkkänen sanoo.

Edunvalvontaa terästettävä

Häkkäsen mielestä Suomen pitää terästää EU-edunvalvontaansa ja nostaa myös voimakkaammin esiin kotimaan erityispiirteitä ja vahvuuksia.

– Työllisyyden ja talouskasvun kannalta esimerkiksi energiaintensiivinen teollisuutemme, metsä ja muut luonnonvarat, Venäjän läheisyys ja monet muut kotimaamme erityispiirteet vaativat enemmän huomiota. Vahvuuksiimme panostamalla voimme kääntää Suomen hiipuvan talouden nousuun, hän toteaa.

Ennen pääministerin erityisavustajan tehtäväänsä Häkkänen toimi valtakunnallisen Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana ja on ollut kokoomuksen puoluehallituksessa, maakuntavaltuustossa ja kotikuntansa kunnalliselämässä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt