X
SULJE MAINOS

Pääministeri tyrmää keskioluen siirtämisen Alkoon – ”Ihan kaikkea ei kannata ruveta holhoamaan”

Pääministeri pohdiskeli Nykypäivälle ja Verkkouutisille Suomen tulevaisuuden näkymiä ja otti kantaa moniin ajankohtaisiin kysymyksiin. Hänellä on mielessään myös kovia uudistuksia.

Suomen pääministeri arvostaa hyvinvointiyhteiskuntaa ja ehdottaa vaikeita uudistuksia sen pelastamiseksi. Liiallisesta holhoamisesta hän ei kuitenkaan jaksa innostua.

Peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) taannoin väläyttämä keskioluen siirtäminen ruokakaupoista takaisin Alkon hyllyille saa pääministeriltä täystyrmäyksen.

– En näe siinä kyllä mitään järkeä. Ihan kaikkea ei kannata ruveta holhoamaan, Jyrki Katainen sanoo.

Kaikki keinot työpöydälle

Kataisella on edessään hänen tähänastisen nousujohteisen uransa vaikeimmat hetket. Kokoomuksen kannatus heittelee ja Suomi ajautuu yhä syvempään kriisiin.

Pääministerillä on mielessään konkreettisia esimerkkejä työn tarjonnan lisäämiseksi, jotta nykyisen tasoinen hyvinvointi voitaisiin säilyttää myös jatkossa. Uudistukset koskisivat kaikkia nuorista vanhempiin.

Katainen haluaisi uudistaa muun muassa opintotuen rakenteen ja harkitsisi keinoja sosiaaliturvan kannustinloukkujen purkamiseksi. Kaikkien työkykyisten olisi osallistuttava talkoisiin.

Pääministeri on myös erittäin huolissaan valtion velkaantumiskierteestä.

– Palveluissa kannattaa uusien hyvinvointilakien säätämisen sijaan keskittyä siihen, että yritettäisiin hoitaa nykyiset palvelut paremmin.

Katainen uskoo suomalaisten ymmärtävän kivuliaitakin ratkaisuja, jos ne perustellaan heille ja toteutetaan päättäväisesti.

Lue Jyrki Kataisen koko haastattelu perjantaina 9. elokuuta ilmestyvästä Nykypäivästä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt